Nu beschikbaar: Garantie op volledige financiering.

Lenen

Financier je hypotheek via Jens

Jouw mogelijkheden staan centraal.

95%

succesvol
in 2023

Financier je hypotheek via Jens

Jouw mogelijkheden staan centraal.

Als groeiondernemer stelde de bank onmogelijke voorwaarden toen mijn droomhuis op de markt kwam.

~ David – Lener – Jens Netwerkhypotheek

Dit is de Jens Netwerkhypotheek

Je hypotheek financieren bij particuliere financiers

Vrij van beperkingen

Particuliere financiers zijn niet gebonden aan acceptatieregels zoals banken die hanteren. Hierdoor is meer mogelijk dan bij een normale bankhypotheek.

Eerlijke beoordeling

Het draait niet alleen om een toetsinkomen. Je totale financiële gezondheid staat centraal. Zo ontstaat een eerlijke beoordeling die uitgaat van mogelijkheden.

Zorgeloos

Aanvragen is eenvoudig. Jens levert aktes met duidelijke spelregels en professionele administratie van de hypotheek. Een zorgeloze hypotheek van start tot aflossing.

Aanvraagproces

Zo werkt de Jens Netwerkhypotheek

Aanvraag vrijblijvend starten

Je wil je hypotheek lenen via Jens bij particuliere investeerders. Je start jouw aanvraag. Je maakt een account aan bij Jens. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Je selecteert de Jens Netwerkhypotheek uit de beschikbare diensten. Je bekijkt de video en deelt persoonsgegevens.

Start je aanvraag

Aanvraag samenstellen

Je gebruikt Jens Dashboard om je aanvraag op te maken. Je deelt persoonsgegevens en informatie over de gewenste hypotheek. Jouw financiële situatie en gezondheid vragen we ook uit:  Spaargeld, inkomen, schulden etc. Het aanvragen gaat eenvoudig dankzij onze overzichtelijk stappen. Is jouw aanvraag compleet? Dan stuur je deze in en vraag je om een beoordeling van je aanvraag. Alles weten over het aanvragen van de Jens Netwerkhypotheek? Lees dit uitgebreide blog.

Minimaal 20% in eigen kring

Je financiert minimaal 20%* van je hypotheek in eigen kring. Bij één of meer vrienden, familieleden of kennissen. Het vertrouwen van mensen die jou persoonlijk kennen, vormt de basis van vertrouwen voor vreemde financiers om in te stappen in jouw hypotheek. Ook de hypotheek in eigen kring wordt volledig verzorgd door Jens.

*Financier je minder dan 50% van de woningwaarde? Dan is het onder voorwaarden mogelijk om zonder financiering in eigen kring te werken.

Maximaal 80% via Jens

Jens maakt en publiceert een “financieringskans” en presenteert die aan Nederlandse particuliere investeerders. De financieringskans bevat heel veel financiële informatie. Bijvoorbeeld over de woning, jouw inkomen en betaalverleden. Je persoonlijke gegevens tonen we niet. Zo blijft je privacy gegarandeerd. Zodra de financiering is volschreven zet Jens de aktes op tussen jou en alle financiers. Ondertekenen gebeurt online in je Aanvraag Dashboard.

Notaris en beheer

De financiering is succesvol. Jens zorgt voor de aanlevering van een volledig dossier bij de notaris. Ook de communicatie met de financiers verzorgt Jens. Op de dag waarop je hypotheek start krijg je toegang tot Jens Dashboard. Hier beheer je de hypotheek zolang hij loopt. Zo houd je altijd overzicht en ervaar je het gemak van een volledig verzorgde hypotheekadministratie.

Start je aanvraag

  • Financieren bij Nederlandse particuliere investeerders
  • Jouw hypotheek wel rond
  • Professioneel begeleid

Keuzehulp

  • Online situatie-check
  • Kosteloos en vrijblijvend
  • Helder advies in 2 minuten

Plan belafspraak

  • Aandacht voor jouw vragen
  • Kosteloos en vrijblijvend
  • Ontdek de Jens Netwerkhypotheek

Recent succesvol gefinancierd

95% van onze financieringen zijn succesvol.

De financieringskansen worden geladen.

Jens Netwerkhypotheek

De belangrijkste eigenschappen

Jens Netwerkhypotheek
Type hypotheek
Type hypotheek Financiering buiten eigen kring
Stap-voor-stap aanvragen
Stap-voor-stap aanvragen
Persoonlijke begeleiding
Persoonlijke begeleiding
Professionele akte van geldlening
Professionele akte van geldlening
Akte van hypotheek
Akte van hypotheek Altijd
Administratie door Jens
Administratie door Jens
Service tijdens looptijd
Service tijdens looptijd
Maximaal financieren bij beleggers
Maximaal financieren bij beleggers 80%
Minimaal financieren in eigen kring
Minimaal financieren in eigen kring 20%
Afsluitkosten (no cure no pay)
Afsluitkosten (no cure no pay) 1% van de hoofdom, minimaal € 3.300,-
Administratiekosten tijdens looptijd
Administratiekosten tijdens looptijd € 15 p/m

Dit zeggen onze klanten

10

Mijn doel was om in een bosrijke omgeving dicht bij het vliegveld te wonen vanwege mijn vliegopleiding. Banken wilden een recreatiewoning niet financieren, dus koos ik voor Jens. Dankzij de Jens Netwerkhypotheek en efficiënte communicatie via WhatsApp kon ik mijn woonwens snel en soepel realiseren. De ondersteuning van Jens was heel fijn.

Bas

Lener - Jens Netwerkhypotheek

1
10

Ik vond mijn droomhuis tussen Utrecht en Amsterdam, maar de bank wilde mij niet helpen door een kleine en oude BKR-notering. Ik heb geen rijke familie of vrienden, maar met de hulp van Jens heb ik zelf financiers gevonden voor mijn hypotheek. Zo kwam mijn droom om samen met mijn partner in een fijn huis te gaan wonen uit.

Stéphan

Lener - Jens Familiehypotheek

1
9

Marijke en Gerard werken jaren hard aan een collectief nieuwbouwproject. Het is hun droom om hun aanstaande pensioen daar te gaan genieten. Maar net als alles rond lijkt, trekt de bank zich met veel kabaal terug. Een deceptie dreigt tot ze via via Jens op het spoor komen. Samen met Jens mobiliseren ze de financiers om hun pensioendroom te redden.

Marijke en Gerard

Leners- Jens Netwerkhypotheek

1
10

Als zelfstandig ondernemer wilde ik mijn pensioenreserve niet riskeren, maar besloot toch via Jens geld uit te lenen om een bevriend stel te helpen met hun overbruggingshypotheek. Na contact met een medewerker en documentatiebeoordeling voelde ik vertrouwen. Jens biedt redelijke rentetarieven en solide rendement op spaargeld, zonder onnodige risico's.

Catharina

Financier - Jens Netwerkhypotheek

10

Ondernemer Niels en zijn vrouw Jelske kochten een opknap huis in Utrecht. De bank liet hen maandenlang documenten en bewijzen aanleveren, voordat de hypotheek rond kwam. Toen de verbouwing duurder uitviel, bleek dat de gegevens uit de eerste aanvraag niet meer geldig waren. Alles opnieuw dus. Een bevriende ondernemer bood uitkomst.

Niels en Jelske

Lener- Jens Familiehypotheek

1
9

Ik heb lange tijd in een grote stad gewoond. Met mijn gezin wilde ik graag in een groene en rustigere omgeving gaan wonen. Ik ben ondernemer en bij de bank vond ik geen passende oplossing. Een goede kennis van me bood uitkomst. Toen hij Jens vond was ik al snel enthousiast. Onze bedoeling om de hypotheek goed vast te leggen vonden we bij Jens.

Daan

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Onze zoon wilde een huis dat al binnen de familie zat kopen. Wij wilden hem helpen maar de situatie was uitdagend. We vonden Jens toen we op het punt van opgeven stonden, omdat de situatie te complex was en verschillende experts vastliepen en ons niet langer konden helpen. Dankzij Jens hebben we deze patstelling doorbroken.

Vydia en Hassan

Financier - Jens Familiehypotheek

1
9

Mijn partner en ik wilden ons droomhuis kopen. Bij de bank liepen we als starter vast. Jens heeft ons geholpen met onze financiering binnen de familie. Ik ben met name blij over de bereikbaarheid en snelheid waarmee we geholpen zijn. Als starter was ik niet thuis in hypotheken en dankzij Jens heb ik met vertrouwen gefinancierd in eigen kring.

Tessa

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Toen mijn neven vastliepen in het vinden van een betaalbare woning, ben ik te hulp gekomen. Een zelfbewoningsplicht en de hoge overdrachtsbelasting hielden mij tegen om een pand te kopen en aan hen te verhuren. Via Jens vond ik de professionele begeleiding en expertise om mijn neven in staat te stellen de woning zelf te kopen.

Geert Jan

Financier - Jens Familiehypotheek

4
5

Vragen

en heldere antwoorden.

Hoe vindt Jens particuliere financiers voor mijn hypotheek?

Jens stelt een financieringskans op. Dit is een overzichtelijke weergave van jouw hypotheekaanvraag en alle relevante financiële gegevens. Jens publiceert die financieringskansen op jens.nl. We zorgen ervoor dat deze financieringskans onder de aandacht wordt gebracht bij grote groepen investeerders. Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk er eens een!

Garandeert Jens dat mijn hypotheek gefinancierd wordt?

Nee, die garantie geeft Jens niet. 

Begin op onze website met “doe de check”. Met duidelijke vragen geven we je een eerste indruk van jouw kansen. Ziet dat er goed uit? Plan eens een gesprek met ons in want geen situatie is gelijk.

Als je een aanvraag doet, bekijkt Jens of het brede financiële plaatje je kansrijk maakt bij particuliere investeerders. Dit betekent dat als Jens je aanvraag aanneemt, de kans op succes redelijk tot goed is. Jens zal er alles aan doen om jouw hypotheek vervolgens onder de aandacht te brengen van particuliere investeerders. Zo vergroten we de slagingskans. Uiteindelijk bepaalt de markt of voldoende investeerders in jouw hypotheek willen stappen als financier.

Waarom en wanneer moet ik minimaal 20% financieren in eigen kring?

Als je jouw hypotheek via Jens wilt aanbieden aan particuliere financiers, die jou niet persoonlijk kennen moet er een basis van vertrouwen ontstaan. 

De lening wordt allereerst gedekt door het onderpand (de woning). Die dekking zegt wel iets over het feitelijke risico, maar zegt niets over de moraal van jou al lener. 

Daarom financier je bij mensen die je persoonlijk kennen en vertrouwen minimaal 20% van de hypotheek. Deze financiers uit eigen kring worden achtergesteld. Dit betekent dat als de hypotheek eindigt in een executie zij pas aan de beurt komen als de financiers die je via jens.nl hebt gevonden volledig zijn afbetaald. Het zijn dus de financiers uit eigen kring die het risico met name dragen. 

Dit betekent dat de financiers uit eigen kring er volledig vertrouwen in moeten hebben dat je als lener de afspraken nakomt. Omdat ze je kennen, kunnen ze dat goed inschatten. Het vertrouwen van mensen die jou kennen en op waarde schatten, vormt de basis van vertrouwen voor vreemde financiers (die je niet kennen).

Een uitzondering wordt gemaakt als de hypotheek lager is dan 50% van de waarde van de woning. Het werkelijke risico is dan zo laag dat onder voorwaarden je jouw hypotheek via Jens kunt aanbieden zonder financiers uit eigen kring. We adviseren echter ook in die gevallen minimaal 20% in eigen kring te financieren. Of het absolute risico nu laag is of niet, voor vreemde investeerders is het altijd prettig als mensen uit eigen kring vertrouwen in je hebben in woord en daad.

Wat maakt mijn hypotheek aantrekkelijk voor investeerders?

Investeerders zullen altijd een afweging maken tussen rendement, risico en looptijd. 

Rendement
Een financieringskans met een hogere rente is logischerwijs aantrekkelijker dan een financieringskans met een lagere rente. Jens bewaakt wel dat er alleen zakelijke rentepercentages worden gehanteerd. Een rente van slechts 1% of juist 15% wordt niet geaccepteerd. Maar binnen ruime bandbreedtes kun je tijdens je aanvraag een rente bepalen die jouw financieringsverzoek aantrekkelijk maakt. 

Woningwaarde vs. hypotheeksom = Risico
Hoe meer je wilt lenen ten opzichte van de waarde van het onderpand (de woning), hoe hoger het risico. Breng jij dus veel overwaarde of eigen geld in, waardoor je minder leent ten opzichte van de woningwaarde, dan maakt dat jouw financieringsverzoek aantrekkelijk.

Looptijd
Een hypotheek is meestal langlopend. Tot wel 30 jaar. Voor investeerders kan het prettig zijn om een minder lang commitment te geven. Als je de looptijd inkort wordt dat meestal als aantrekkelijk gezien door investeerders. Daarbij staat centraal dat de woonlast goed gedragen moet kunnen worden. Een kortere looptijd betekent namelijk hogere maandlasten.

Betaal ik Jens ook als mijn hypotheek niet gefinancierd raakt?

Het starten van een aanvraag is kosteloos. Zodra je gegevens compleet zijn besluit je of je jouw aanvraag indient. De beoordeling van jouw aanvraag en het brononderzoek dat hierbij hoort kost € 195,-.  Deze kosten zijn niet restitueerbaar. Als je aanvraag niet wordt geaccepteerd ontvang je altijd een toelichting waarom dat is. 

De kosten voor het succesvol financieren van een Jens Netwerkhypotheek bedragen eenmalig € 3.300,-. Dit bedrag betaal je alleen als de hypotheek volledig gefinancierd is geworden. Alleen bij succes dus. 

Heeft Jens net als banken een acceptatiemodel?

Nee. Jens is geen bank. Wij faciliteren leners en investeerders om elkaar te vinden. Investeerders mogen hun eigen afweging maken en zijn niet gehouden aan de regels die banken hanteren. Een goede investeerder zal kijken naar het risico dat hij loopt en een afweging maken op basis van “common sense” en de vraag of jij in een gezonde financiële situatie verkeerd. Jens bepaalt dus niet of jij een hypotheek krijgt.

Is alleen mijn inkomen van belang om mijn hypotheek succesvol te financieren?

Nee. Je inkomen is natuurlijk van belang, maar niet zaligmakend. Als je je hypotheek via Jens wilt financieren, dan publiceert Jens een financieringskans. Hierin staat een volledig beeld van jouw financiele situatie. Vaak zijn die gegevens veel interessanter dan je loonstrookje. Je baan kan je immers morgen opzeggen, je track-record is onveranderbaar en feitelijk.

Enkele voorbeelden van gegevens die belangrijk zijn in een financieringskans:

Woonlasten historie
Betaal jij al 5 jaar een huur van 2000 euro zonder problemen? Dan heb je daarmee bewezen dat je duurzaam in staat bent om die woonlast te dragen. Daarom is je woonlasten historie een belangrijk onderdeel in de financieringskans.

Inkomen of vermogen
De bank kijkt met name naar inkomen, maar investeerders zullen ook vermogen overwegen. Heb jij veel spaargeld? Dan is de kans dat je niet aan je verplichtingen kunt voldoen kleiner. Natuurlijk is ook je inkomen interessant. Uiteindelijk is de hoofdvraag of je woonlasten in redelijke verhouding staan tot je mogelijkheden.

NIBUD-norm
Het NIBUD berekent welke woonlasten passen bij welk inkomen. Waar dit bij de bank allesbepalend is, is het voor investeerders slechts één van de gegevens die het overwegen waard zijn. Een interessant gegeven omdat het laat zien in welke mate de hypotheeklasten overeenkomen met wat het budget-instituut aanmerkt als verantwoord.

Spaarcapaciteit
Blijkt in jouw gegevens dat je structureel geld overhoudt (spaart)? Dan is dat een signaal naar investeerders dat jij je huishoudboekje op orde hebt.

BKR
Tijdens je aanvraag moet je een BKR-uittreksel delen. Problematische schulden of betaalachterstanden maken het vrijwel altijd onmogelijk om je hypotheek via Jens aan te bieden. Hoe zeer we ook meevoelen met mensen in een dergelijke situatie: voor particuliere investeerders is slecht betaalgedrag een onaanvaardbaar risico.