Als groeiondernemer stelde de bank onmogelijke voorwaarden toen mijn droomhuis op de markt kwam.
~ David – Lener – Jens Netwerkhypotheek
Dit is de Jens Netwerkhypotheek
Je hypotheek financieren bij particuliere financiers
Vrij van beperkingen
Particuliere financiers zijn niet gebonden aan acceptatieregels zoals banken die hanteren. Hierdoor is meer mogelijk dan bij een normale bankhypotheek.
Eerlijke beoordeling
Het draait niet alleen om een toetsinkomen. Je totale financiële gezondheid staat centraal. Zo ontstaat een eerlijke beoordeling die uitgaat van mogelijkheden.
Zorgeloos
Aanvragen is eenvoudig. Jens levert aktes met duidelijke spelregels en professionele administratie van de hypotheek. Een zorgeloze hypotheek van start tot aflossing.
Aanvraagproces
Zo werkt de Jens Netwerkhypotheek
Start je aanvraag
- Financieren bij Nederlandse particuliere investeerders
- Jouw hypotheek wel rond
- Professioneel begeleid
Keuzehulp
- Online situatie-check
- Kosteloos en vrijblijvend
- Helder advies in 2 minuten
Plan belafspraak
- Aandacht voor jouw vragen
- Kosteloos en vrijblijvend
- Ontdek de Jens Netwerkhypotheek
Recent succesvol gefinancierd
95% van onze financieringen zijn succesvol.
De financieringskansen worden geladen.
Jens Netwerkhypotheek
De belangrijkste eigenschappen
Vragen
en heldere antwoorden.
Hoe vindt Jens particuliere financiers voor mijn hypotheek?
Jens stelt een financieringskans op. Dit is een overzichtelijke weergave van jouw hypotheekaanvraag en alle relevante financiële gegevens. Jens publiceert die financieringskansen op jens.nl. We zorgen ervoor dat deze financieringskans onder de aandacht wordt gebracht bij grote groepen investeerders. Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk er eens een!
Garandeert Jens dat mijn hypotheek gefinancierd wordt?
Nee, die garantie geeft Jens niet.
Begin op onze website met “doe de check”. Met duidelijke vragen geven we je een eerste indruk van jouw kansen. Ziet dat er goed uit? Plan eens een gesprek met ons in want geen situatie is gelijk.
Als je een aanvraag doet, bekijkt Jens of het brede financiële plaatje je kansrijk maakt bij particuliere investeerders. Dit betekent dat als Jens je aanvraag aanneemt, de kans op succes redelijk tot goed is. Jens zal er alles aan doen om jouw hypotheek vervolgens onder de aandacht te brengen van particuliere investeerders. Zo vergroten we de slagingskans. Uiteindelijk bepaalt de markt of voldoende investeerders in jouw hypotheek willen stappen als financier.
Waarom en wanneer moet ik minimaal 20% financieren in eigen kring?
Als je jouw hypotheek via Jens wilt aanbieden aan particuliere financiers, die jou niet persoonlijk kennen moet er een basis van vertrouwen ontstaan.
De lening wordt allereerst gedekt door het onderpand (de woning). Die dekking zegt wel iets over het feitelijke risico, maar zegt niets over de moraal van jou al lener.
Daarom financier je bij mensen die je persoonlijk kennen en vertrouwen minimaal 20% van de hypotheek. Deze financiers uit eigen kring worden achtergesteld. Dit betekent dat als de hypotheek eindigt in een executie zij pas aan de beurt komen als de financiers die je via jens.nl hebt gevonden volledig zijn afbetaald. Het zijn dus de financiers uit eigen kring die het risico met name dragen.
Dit betekent dat de financiers uit eigen kring er volledig vertrouwen in moeten hebben dat je als lener de afspraken nakomt. Omdat ze je kennen, kunnen ze dat goed inschatten. Het vertrouwen van mensen die jou kennen en op waarde schatten, vormt de basis van vertrouwen voor vreemde financiers (die je niet kennen).
Een uitzondering wordt gemaakt als de hypotheek lager is dan 50% van de waarde van de woning. Het werkelijke risico is dan zo laag dat onder voorwaarden je jouw hypotheek via Jens kunt aanbieden zonder financiers uit eigen kring. We adviseren echter ook in die gevallen minimaal 20% in eigen kring te financieren. Of het absolute risico nu laag is of niet, voor vreemde investeerders is het altijd prettig als mensen uit eigen kring vertrouwen in je hebben in woord en daad.
Wat maakt mijn hypotheek aantrekkelijk voor investeerders?
Investeerders zullen altijd een afweging maken tussen rendement, risico en looptijd.
Rendement
Een financieringskans met een hogere rente is logischerwijs aantrekkelijker dan een financieringskans met een lagere rente. Jens bewaakt wel dat er alleen zakelijke rentepercentages worden gehanteerd. Een rente van slechts 1% of juist 15% wordt niet geaccepteerd. Maar binnen ruime bandbreedtes kun je tijdens je aanvraag een rente bepalen die jouw financieringsverzoek aantrekkelijk maakt.
Woningwaarde vs. hypotheeksom = Risico
Hoe meer je wilt lenen ten opzichte van de waarde van het onderpand (de woning), hoe hoger het risico. Breng jij dus veel overwaarde of eigen geld in, waardoor je minder leent ten opzichte van de woningwaarde, dan maakt dat jouw financieringsverzoek aantrekkelijk.
Looptijd
Een hypotheek is meestal langlopend. Tot wel 30 jaar. Voor investeerders kan het prettig zijn om een minder lang commitment te geven. Als je de looptijd inkort wordt dat meestal als aantrekkelijk gezien door investeerders. Daarbij staat centraal dat de woonlast goed gedragen moet kunnen worden. Een kortere looptijd betekent namelijk hogere maandlasten.
Welke kosten betaal ik bij de Jens Netwerkhypotheek?
Het starten van een aanvraag is kosteloos. Zodra je gegevens compleet zijn besluit je of je jouw aanvraag indient. Als je de aanvraag indient krijg je een betaling voor de dossierkosten aangeboden. Deze kosten betaal je voor het onderzoek dat Jens doet naar de door jou opgegeven gegevens. Jens doet dit met name met brondata; je ontsluit deze data via veilige partner-systemen. Het voordeel van het gebruik van brondata is dat je snel en zonder stapels papier gegevens deelt met Jens. Met de dossierkosten betaal je ook voor het support dat Jens levert in de voorbereiding van jouw financieiringscampagne. De dossierkosten zijn nooit restitueerbaar. Als je aanvraag niet wordt geaccepteerd, je trekt je aanvraag in of je financiering mislukt krijg je deze kosten dus niet terug.
Bekijk de actuele dossierkosten op www.jens.nl/lenen/kosten
De kosten voor het succesvol financieren van een Jens Netwerkhypotheek bedragen 1% van de hoofdsom van de totale hypotheek met een minimum van € 3.300,-. Dit bedrag betaal je alleen als de hypotheek volledig gefinancierd is geworden. Alleen bij succes dus.
Heeft Jens net als banken een acceptatiemodel?
Nee. Jens is geen bank. Wij faciliteren leners en investeerders om elkaar te vinden. Investeerders mogen hun eigen afweging maken en zijn niet gehouden aan de regels die banken hanteren. Een goede investeerder zal kijken naar het risico dat hij loopt en een afweging maken op basis van “common sense” en de vraag of jij in een gezonde financiële situatie verkeerd. Jens bepaalt dus niet of jij een hypotheek krijgt.
Is alleen mijn inkomen van belang om mijn hypotheek succesvol te financieren?
Nee. Je inkomen is natuurlijk van belang, maar niet zaligmakend. Als je je hypotheek via Jens wilt financieren, dan publiceert Jens een financieringskans. Hierin staat een volledig beeld van jouw financiele situatie. Vaak zijn die gegevens veel interessanter dan je loonstrookje. Je baan kan je immers morgen opzeggen, je track-record is onveranderbaar en feitelijk.
Enkele voorbeelden van gegevens die belangrijk zijn in een financieringskans:
Woonlasten historie
Betaal jij al 5 jaar een huur van 2000 euro zonder problemen? Dan heb je daarmee bewezen dat je duurzaam in staat bent om die woonlast te dragen. Daarom is je woonlasten historie een belangrijk onderdeel in de financieringskans.
Inkomen of vermogen
De bank kijkt met name naar inkomen, maar investeerders zullen ook vermogen overwegen. Heb jij veel spaargeld? Dan is de kans dat je niet aan je verplichtingen kunt voldoen kleiner. Natuurlijk is ook je inkomen interessant. Uiteindelijk is de hoofdvraag of je woonlasten in redelijke verhouding staan tot je mogelijkheden.
NIBUD-norm
Het NIBUD berekent welke woonlasten passen bij welk inkomen. Waar dit bij de bank allesbepalend is, is het voor investeerders slechts één van de gegevens die het overwegen waard zijn. Een interessant gegeven omdat het laat zien in welke mate de hypotheeklasten overeenkomen met wat het budget-instituut aanmerkt als verantwoord.
Spaarcapaciteit
Blijkt in jouw gegevens dat je structureel geld overhoudt (spaart)? Dan is dat een signaal naar investeerders dat jij je huishoudboekje op orde hebt.
BKR
Tijdens je aanvraag moet je een BKR-uittreksel delen. Problematische schulden of betaalachterstanden maken het vrijwel altijd onmogelijk om je hypotheek via Jens aan te bieden. Hoe zeer we ook meevoelen met mensen in een dergelijke situatie: voor particuliere investeerders is slecht betaalgedrag een onaanvaardbaar risico.