Investeren

Financier de hypotheek van vrienden of familie

Met de Jens Familiehypotheek

Financier de hypotheek van vrienden of familie

Met de Jens Familiehypotheek

Wat is het?

De Jens Familiehypotheek zorgt dat jouw hypotheek in eigen kring goed wordt opgezet en beheerd.

Waarom?

Je wilt geen gedoe over geld. Daarom zorgt Jens voor sluitende aktes en als je dat wilt professionele administratie

Hoe werkt het?

De lener vraagt de Jens Familiehypotheek aan en nodigt je uit om de hypotheek te financieren. Jens ontzorgt jullie volledig.

Mijn neef kon bij de bank niet terecht. Als directe familie wist ik dat hij de hypotheek kon dragen

Geert Jan – Financier – Jens Familiehypotheek Premium

Jens Familiehypotheek oplossingen

Altijd heldere afspraken, optioneel beheer door Jens.

Jens Familiehypotheek Premium
Jens Familiehypotheek Basic
Type hypotheek
Type hypotheek In eigen kring
Type hypotheek In eigen kring
Stap-voor-stap aanvragen
Stap-voor-stap aanvragen
Stap-voor-stap aanvragen
Persoonlijke begeleiding
Persoonlijke begeleiding
Persoonlijke begeleiding
Professionele akte van geldlening
Professionele akte van geldlening
Professionele akte van geldlening
Akte van hypotheek
Akte van hypotheek Vrije keuze
Akte van hypotheek Vrije keuze
Beheer & administratie
Beheer & administratie
Beheer & administratie
Service tijdens looptijd
Service tijdens looptijd
Service tijdens looptijd
Jaaroverzichten
Jaaroverzichten
Jaaroverzichten

Jouw zekerheden

Zo blijft een familiehypotheek zakelijk.

 • Jens is dé expert in familiehypotheken
 • Bewezen akte van geldlening
 • Professioneel geadministreerd
 • Flexibel en passend bij jouw situatie
 • Online Aanvraag Dashboard
 • Passende zekerheid stellen

Aanvraagproces

En wat daarin belangrijk is voor financiers uit eigen kring.

Een woonwens laten uitkomen

Meestal begint een hypotheek in eigen kring met de wens van iemand die je goed kent om een woning te kopen. De meeste financiers in een familiehypotheek willen iemand die dichtbij staat op weg helpen. Weg uit een dure huurwoning. Of de hypotheek die de lener aantoonbaar goed kan dragen geven, waar de bank dat niet doet. Juist dan komen mensen uit eigen kring in actie. Zij kennen de lener, zijn/haar situatie en mogelijkheden. Onderlinge financiers maken een afweging op basis van redelijkheid.

Afsluitproces en daarna

Voordat de aanvraag bij Jens start hebben financier en lener vaak al uitgebreid gesproken. Wat is een eerlijke hypotheekrente? Wat komt er in onze situatie bij kijken? Want geen situatie is gelijk. Jens is als dé expert in alternatieve hypotheken beschikbaar om mee te denken.

Is het besluit genomen? Dan start de lener de aanvraag bij Jens. In overzichtelijke stappen begeleidt Jens jullie met het stapsgewijze aanvraagproces. Het resultaat? Een akte van geldlening die de hele looptijd van de hypotheek meegaat.

Administratie met Jens Dashboard

Jens Dashboard is dé vertrouwde oplossing voor het administreren van alternatieve hypotheken. Een volledige beheeromgeving om jouw hypotheek in bij te houden. Fiscale  jaaroverzichten, mutaties, en altijd een actueel overzicht van maandtermijnen.

Advies van experts

Jens helpt elke klant goed op weg. Maar soms is er meer nodig. Jens geeft je toegang tot de beste experts bij complexe vraagstukken. Financiële planning, estate planning of fiscaal juridisch advies.

Ontdek de mogelijkheden

Online of persoonlijk

Keuzehulp

 • Online situatie-check
 • Helder advies in 2 minuten
 • Vrijblijvend en kosteloos

Plan een belafspraak

 • Aandacht voor jouw vragen
 • Kosteloos en vrijblijvend
 • Laagdrempelig contact met onze professionals

Of investeer buiten eigen kring

Met de Jens Netwerkhypotheek.

Direct investeren in hypotheken

 • Gevalideerde financieringskansen
 • Altijd met 1e recht van hypotheek
 • Altijd gegarandeerd vanuit de eigen kring

Dit zeggen onze klanten

10

Ondernemer Niels en zijn vrouw Jelske kochten een opknap huis in Utrecht. De bank liet hen maandenlang documenten en bewijzen aanleveren, voordat de hypotheek rond kwam. Toen de verbouwing duurder uitviel, bleek dat de gegevens uit de eerste aanvraag niet meer geldig waren. Alles opnieuw dus. Een bevriende ondernemer bood uitkomst.

Niels en Jelske

Lener- Jens Familiehypotheek

9

Ik heb lange tijd in een grote stad gewoond. Met mijn gezin wilde ik graag in een groene en rustigere omgeving gaan wonen. Ik ben ondernemer en bij de bank vond ik geen passende oplossing. Een goede kennis van me bood uitkomst. Toen hij Jens vond was ik al snel enthousiast. Onze bedoeling om de hypotheek goed vast te leggen vonden we bij Jens.

Daan

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Onze zoon wilde een huis dat al binnen de familie zat kopen. Wij wilden hem helpen maar de situatie was uitdagend. We vonden Jens toen we op het punt van opgeven stonden, omdat de situatie te complex was en verschillende experts vastliepen en ons niet langer konden helpen. Dankzij Jens hebben we deze patstelling doorbroken.

Vydia en Hassan

Financier - Jens Familiehypotheek

9

Mijn partner en ik wilden ons droomhuis kopen. Bij de bank liepen we als starter vast. Jens heeft ons geholpen met onze financiering binnen de familie. Ik ben met name blij over de bereikbaarheid en snelheid waarmee we geholpen zijn. Als starter was ik niet thuis in hypotheken en dankzij Jens heb ik met vertrouwen gefinancierd in eigen kring.

Tessa

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Toen mijn neven vastliepen in het vinden van een betaalbare woning, ben ik te hulp gekomen. Een zelfbewoningsplicht en de hoge overdrachtsbelasting hielden mij tegen om een pand te kopen en aan hen te verhuren. Via Jens vond ik de professionele begeleiding en expertise om mijn neven in staat te stellen de woning zelf te kopen.

Geert Jan

Financier - Jens Familiehypotheek

4
5

Vragen

en heldere antwoorden.

Is het afsluiten van een Jens hypotheek ingewikkeld?

Nee. Het is daadwerkelijk eenvoudig. Jens is dé expert in alternatieve hypotheken zoals familiehypotheken. Wij weten exact wat er nodig is om een hypotheek in eigen kring goed op te zetten. En daarvoor hoef je als klant alleen basale informatie aan te leveren.

Heeft de lener recht op hypotheekrenteaftrek in een familiehypotheek?

Ja. Fiscaal wordt een familiehypotheek behandelt als elke andere hypotheek. Je moet wel “zakelijke voorwaarden” hanteren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je hypotheekrente niet te hoog of juist te laag mag zijn. Ook moet je een deugdelijke administratie voeren en net als bij een bankhypotheek moet je tijdig je rente hernieuwen aan het einde van de rentevastperiode. Jens zorgt ervoor dat jouw hypotheek aan alle regels en voorwaarden voldoet. Ook kun je bij Jens de hypotheekadministratie voeren in Jens Dashboard. Zo blijft de familiehypotheek altijd fiscaal acceptabel en administratief correct.

Ik wil graag iemand helpen, maar ik kan de volledige hypotheek niet alleen financieren

Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Er zijn twee manieren om toch tot een resultaat te komen.

1) Jens Netwerkhypotheek
Bekijk allereerst de Jens Netwerkhypotheek. In deze oplossing zoekt en vindt Jens voor de lener tot maximaal 80% van de hoofdsom. 20% van de hypotheek moet uit eigen kring komen. Zo worden alternatieve hypotheken ook bereikbaar voor mensen zonder vermogende eigen kring.

2) Het eigen netwerk aanspreken
Weet dat Jens perfect in staat is om hypotheken met meerdere financiers op te zetten en te beheren. Hierin ligt juist onze kracht. Kun je als financier dus wel een deel van de hypotheek financieren maar niet alles? Stimuleer je lener om in jullie netwerk op zoek te gaan naar financiers. Veel van onze klanten zagen hier aanvankelijk tegenop, maar slaagden er goed in om binnen het eigen netwerk voldoende financiers te verzamelen. Een hypotheek is een geweldig financieel instrument voor particulieren. Een met het onderpand gedekte lening en een stabiel en zeer goed rendement. En dankzij Jens als onafhankelijke derde partij, wordt de huiver die particulieren kunnen voelen bij geld uitlenen in eigen kring veelal weggenomen.

Ik wil alleen een goede akte. Kan ik dan ook bij Jens terecht?

Ja. Jens biedt hiervoor de Jens Familiehypotheek Basic. Hetzelfde gemak van aanvragen en een hoogwaardige akte van geldlening. Dit alles voor een scherpe eenmalige afsluitfee. Meer weten? Browse naar “kosten”.

Waar moet ik op letten als ik de hypotheekadministratie zelf voer?

Ben je handig met fiscaliteiten? En vaardig in Excel? Dan is het heel goed mogelijk om je eigen hypotheekadministratie te voeren. Er zijn wel een aantal zaken belangrijk als je dit overweegt:

1) Houd de administratie goed bij
Een hypotheek loopt tot wel 30 jaar. Bij de start zijn mensen vaak vol goede moed. Maar jaar-na-jaar fiscale overzichten maken en de boel bijhouden leidt soms tot het verslonsen van de administratie. Omdat de fiscus meekijkt is dat onhandig en risicovol. Blijf dus gedisciplineerd de administratie bijhouden

2) Vergeet de rentevastperiode niet
Bij familiehypotheken hebben mensen vaak niet door dat de rentevastperiode verloopt. Er is immers geen bank die je hieraan herinnert, en het moment van rente hernieuwen ligt vaak ver in de toekomst. Vergeet dit niet, want een verlopen rentevastperiode kan grote consequenties hebben. Meestal is de marktrente tegen die tijd verandert, waardoor je zonder renteherziening ongemerkt een “onzakelijke hypotheekrente” betaalt. Dit kan boetes van de fiscus opleveren. Ook kan de fiscus de onder- of overrente aanmerken als schenking en met terugwerkende kracht en belastingrente schenkbelasting vorderen. Bij de start van de nieuwe rentevastperiode moet je vanzelfsprekend een nieuwe annuïteitentabel maken.

3) Zorg voor correcte berekeningen
Doe je een extra aflossing tussentijds? Dan moet je de maandtermijnen opnieuw uitrekenen. Je moet dus het dagsaldo berekenen op de dag van de extra aflossing en op basis van dat saldo een nieuwe annuïteitentabel opmaken. Alleen zo betaal je de juiste maandtermijnen.

Er zijn nog veel andere zaken om te overwegen. Heb jij liever een zorgeloze familiehypotheek? Alle bovenstaande aandachtspunten vermijd je met Jens Dashboard. De zorgeloze administratie voor familiehypotheken.

Kies voor sociaal rendement

En geef betekenis aan je vermogen.

Laat je vermogen van waarde zijn voor je naasten

Langjarig  maandelijks rente & aflossing

Geen gedoe dankzij de administratie en aktes van Jens