Investeren

Financier de hypotheek van vrienden of familie

Met de Jens Familiehypotheek

Financier de hypotheek van vrienden of familie

Met de Jens Familiehypotheek

Wat is het?

De Jens Familiehypotheek zorgt dat jouw hypotheek in eigen kring goed wordt opgezet en beheerd.

Waarom?

Je wilt geen gedoe over geld. Daarom zorgt Jens voor sluitende aktes en als je dat wilt professionele administratie

Hoe werkt het?

De lener vraagt de Jens Familiehypotheek aan en nodigt je uit om de hypotheek te financieren. Jens ontzorgt jullie volledig.

Mijn neef kon bij de bank niet terecht. Als directe familie wist ik dat hij de hypotheek kon dragen

Geert Jan – Financier – Jens Familiehypotheek Premium

Onze Familiehypotheek oplossingen

Overzichtelijk vergeleken.

Jens Familiehypotheek Premium
Jens Familiehypotheek Basic
Type hypotheek
Type hypotheek Financiering in eigen kring
Type hypotheek Financiering in eigen kring
Stap-voor-stap aanvragen
Stap-voor-stap aanvragen
Stap-voor-stap aanvragen
Persoonlijke begeleiding
Persoonlijke begeleiding
Persoonlijke begeleiding
Professionele akte van geldlening
Professionele akte van geldlening
Professionele akte van geldlening
Akte van hypotheek
Akte van hypotheek Vrije keuze
Akte van hypotheek Vrije keuze
Beheer & administratie
Beheer & administratie
Beheer & administratie
Service tijdens looptijd
Service tijdens looptijd
Service tijdens looptijd
Jaaroverzichten
Jaaroverzichten
Jaaroverzichten
Administratiekosten (financier)
Administratiekosten (financier) € 60 p/j
Administratiekosten (financier) n.v.t.

Jouw zekerheden

Zo blijft een familiehypotheek zakelijk.

 • Jens is dé expert in familiehypotheken
 • Bewezen akte van geldlening
 • Professioneel geadministreerd
 • Flexibel en passend bij jouw situatie
 • Online Aanvraag Dashboard
 • Passende zekerheid stellen

Aanvraagproces

Zo word je financier in een familiehypotheek.

Voortraject

Een familiehypotheek financieren is geen geringe beslissing. Met Jens gelukkig wel een zorgeloze, zowel de afspraken (aktes en dossiervorming) als de uitvoer (administratie) faciliteert Jens. In het voortraject hebben lener en financier meestal persoonlijk contact over zaken als de rentevergoeding, looptijd en het voornemen op zich. Jens is er ook voor de financier, bijvoorbeeld met een kosteloos oriënterend gesprek. Is de bedoeling duidelijk? Dan start de lener de aanvraag bij Jens op.

Registreren als financier

De lener heeft de leningaanvraag bij Jens voorbereid. Zo heeft hij de financieringsopzet in de systemen van Jens gezet. Zodra de lener de voorbereidingen afrondt, nodigt hij je uit om je financiers-account aan te maken bij Jens. Je deelt gegevens en beoordeelt het aanbod van de lener. Ziet alles er goed uit? Dan krijg je de akte van geldlening ter beschikking.

Akte van geldlening

Of je nu onderhands financiert of een recht van hypotheek laat inschrijven; een akte van geldlening heb je altijd nodig. Want in de akte van geldlening staan alle afspraken. En in die akte bepaal je wat er gebeurt in goede en met name slechte tijden. De aktes van Jens zorgen dat geld en relatie nooit door elkaar gaan lopen. Ze zijn op maat gesneden voor jou en je lener en direct digitaal beschikbaar. Klopt alles? Dan teken je comfortabel en rechtsgeldig via iDIN online ondertekenen.

Belastingregels bij familiehypotheek

Hypotheek gaat in

Op de ingangsdatum start de hypotheek. Koos je voor de Jens Familiehypotheek Premium? Dan wordt op de ingangsdatum automatisch Jens Dashboard voor hypotheekbeheer geactiveerd. Zolang de hypotheek loopt zorgt Jens voor een kloppende administratie. En moet er iets gebeuren? Dan krijg je een notificatie. Met recht een zorgeloze familiehypotheek.

Bekijk hier alle functies van Jens Dashboard

Ontdek de mogelijkheden

Online of persoonlijk

Keuzehulp

 • Online situatie-check
 • Helder advies in 2 minuten
 • Vrijblijvend en kosteloos

Plan een belafspraak

 • Aandacht voor jouw vragen
 • Kosteloos en vrijblijvend
 • Laagdrempelig contact met onze professionals

Of investeer buiten eigen kring

Met de Jens Netwerkhypotheek.

Direct investeren in hypotheken

 • Gevalideerde financieringskansen
 • Altijd met 1e recht van hypotheek
 • Altijd gegarandeerd vanuit de eigen kring

Dit zeggen onze klanten

10

Mijn doel was om in een bosrijke omgeving dicht bij het vliegveld te wonen vanwege mijn vliegopleiding. Banken wilden een recreatiewoning niet financieren, dus koos ik voor Jens. Dankzij de Jens Netwerkhypotheek en efficiënte communicatie via WhatsApp kon ik mijn woonwens snel en soepel realiseren. De ondersteuning van Jens was heel fijn.

Bas

Lener - Jens Netwerkhypotheek

1
10

Ik vond mijn droomhuis tussen Utrecht en Amsterdam, maar de bank wilde mij niet helpen door een kleine en oude BKR-notering. Ik heb geen rijke familie of vrienden, maar met de hulp van Jens heb ik zelf financiers gevonden voor mijn hypotheek. Zo kwam mijn droom om samen met mijn partner in een fijn huis te gaan wonen uit.

Stéphan

Lener - Jens Familiehypotheek

1
9

Marijke en Gerard werken jaren hard aan een collectief nieuwbouwproject. Het is hun droom om hun aanstaande pensioen daar te gaan genieten. Maar net als alles rond lijkt, trekt de bank zich met veel kabaal terug. Een deceptie dreigt tot ze via via Jens op het spoor komen. Samen met Jens mobiliseren ze de financiers om hun pensioendroom te redden.

Marijke en Gerard

Leners- Jens Netwerkhypotheek

1
10

Ondernemer Niels en zijn vrouw Jelske kochten een opknap huis in Utrecht. De bank liet hen maandenlang documenten en bewijzen aanleveren, voordat de hypotheek rond kwam. Toen de verbouwing duurder uitviel, bleek dat de gegevens uit de eerste aanvraag niet meer geldig waren. Alles opnieuw dus. Een bevriende ondernemer bood uitkomst.

Niels en Jelske

Lener- Jens Familiehypotheek

1
9

Ik heb lange tijd in een grote stad gewoond. Met mijn gezin wilde ik graag in een groene en rustigere omgeving gaan wonen. Ik ben ondernemer en bij de bank vond ik geen passende oplossing. Een goede kennis van me bood uitkomst. Toen hij Jens vond was ik al snel enthousiast. Onze bedoeling om de hypotheek goed vast te leggen vonden we bij Jens.

Daan

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Onze zoon wilde een huis dat al binnen de familie zat kopen. Wij wilden hem helpen maar de situatie was uitdagend. We vonden Jens toen we op het punt van opgeven stonden, omdat de situatie te complex was en verschillende experts vastliepen en ons niet langer konden helpen. Dankzij Jens hebben we deze patstelling doorbroken.

Vydia en Hassan

Financier - Jens Familiehypotheek

1
9

Mijn partner en ik wilden ons droomhuis kopen. Bij de bank liepen we als starter vast. Jens heeft ons geholpen met onze financiering binnen de familie. Ik ben met name blij over de bereikbaarheid en snelheid waarmee we geholpen zijn. Als starter was ik niet thuis in hypotheken en dankzij Jens heb ik met vertrouwen gefinancierd in eigen kring.

Tessa

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Toen mijn neven vastliepen in het vinden van een betaalbare woning, ben ik te hulp gekomen. Een zelfbewoningsplicht en de hoge overdrachtsbelasting hielden mij tegen om een pand te kopen en aan hen te verhuren. Via Jens vond ik de professionele begeleiding en expertise om mijn neven in staat te stellen de woning zelf te kopen.

Geert Jan

Financier - Jens Familiehypotheek

4
5

Vragen

en heldere antwoorden.

Is het afsluiten van een Jens hypotheek ingewikkeld?

Nee. Het is daadwerkelijk eenvoudig. Jens is dé expert in alternatieve hypotheken zoals familiehypotheken. Wij weten exact wat er nodig is om een hypotheek in eigen kring goed op te zetten. En daarvoor hoef je als klant alleen basale informatie aan te leveren.

Heeft de lener recht op hypotheekrenteaftrek in een familiehypotheek?

Ja. Fiscaal wordt een familiehypotheek behandelt als elke andere hypotheek. Je moet wel “zakelijke voorwaarden” hanteren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je hypotheekrente niet te hoog of juist te laag mag zijn. Ook moet je een deugdelijke administratie voeren en net als bij een bankhypotheek moet je tijdig je rente hernieuwen aan het einde van de rentevastperiode. Jens zorgt ervoor dat jouw hypotheek aan alle regels en voorwaarden voldoet. Ook kun je bij Jens de hypotheekadministratie voeren in Jens Dashboard. Zo blijft de familiehypotheek altijd fiscaal acceptabel en administratief correct.

Ik wil graag iemand helpen, maar ik kan de volledige hypotheek niet alleen financieren

Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Er zijn twee manieren om toch tot een resultaat te komen.

1) Jens Netwerkhypotheek
Bekijk allereerst de Jens Netwerkhypotheek. In deze oplossing zoekt en vindt Jens voor de lener tot maximaal 80% van de hoofdsom. 20% van de hypotheek moet uit eigen kring komen. Zo worden alternatieve hypotheken ook bereikbaar voor mensen zonder vermogende eigen kring.

2) Het eigen netwerk aanspreken
Weet dat Jens perfect in staat is om hypotheken met meerdere financiers op te zetten en te beheren. Hierin ligt juist onze kracht. Kun je als financier dus wel een deel van de hypotheek financieren maar niet alles? Stimuleer je lener om in jullie netwerk op zoek te gaan naar financiers. Veel van onze klanten zagen hier aanvankelijk tegenop, maar slaagden er goed in om binnen het eigen netwerk voldoende financiers te verzamelen. Een hypotheek is een geweldig financieel instrument voor particulieren. Een met het onderpand gedekte lening en een stabiel en zeer goed rendement. En dankzij Jens als onafhankelijke derde partij, wordt de huiver die particulieren kunnen voelen bij geld uitlenen in eigen kring veelal weggenomen.

Ik wil alleen een goede akte. Kan ik dan ook bij Jens terecht?

Ja. Jens biedt hiervoor de Jens Familiehypotheek Basic. Hetzelfde gemak van aanvragen en een hoogwaardige akte van geldlening. Dit alles voor een scherpe eenmalige afsluitfee. Meer weten? Browse naar “kosten”.

Waar moet ik op letten als ik de hypotheekadministratie zelf voer?

Ben je handig met fiscaliteiten? En vaardig in Excel? Dan is het heel goed mogelijk om je eigen hypotheekadministratie te voeren. Er zijn wel een aantal zaken belangrijk als je dit overweegt:

1) Houd de administratie goed bij
Een hypotheek loopt tot wel 30 jaar. Bij de start zijn mensen vaak vol goede moed. Maar jaar-na-jaar fiscale overzichten maken en de boel bijhouden leidt soms tot het verslonsen van de administratie. Omdat de fiscus meekijkt is dat onhandig en risicovol. Blijf dus gedisciplineerd de administratie bijhouden

2) Vergeet de rentevastperiode niet
Bij familiehypotheken hebben mensen vaak niet door dat de rentevastperiode verloopt. Er is immers geen bank die je hieraan herinnert, en het moment van rente hernieuwen ligt vaak ver in de toekomst. Vergeet dit niet, want een verlopen rentevastperiode kan grote consequenties hebben. Meestal is de marktrente tegen die tijd verandert, waardoor je zonder renteherziening ongemerkt een “onzakelijke hypotheekrente” betaalt. Dit kan boetes van de fiscus opleveren. Ook kan de fiscus de onder- of overrente aanmerken als schenking en met terugwerkende kracht en belastingrente schenkbelasting vorderen. Bij de start van de nieuwe rentevastperiode moet je vanzelfsprekend een nieuwe annuïteitentabel maken.

3) Zorg voor correcte berekeningen
Doe je een extra aflossing tussentijds? Dan moet je de maandtermijnen opnieuw uitrekenen. Je moet dus het dagsaldo berekenen op de dag van de extra aflossing en op basis van dat saldo een nieuwe annuïteitentabel opmaken. Alleen zo betaal je de juiste maandtermijnen.

Er zijn nog veel andere zaken om te overwegen. Heb jij liever een zorgeloze familiehypotheek? Alle bovenstaande aandachtspunten vermijd je met Jens Dashboard. De zorgeloze administratie voor familiehypotheken.

Kies voor sociaal rendement

En geef betekenis aan je vermogen.

Laat je vermogen van waarde zijn voor je naasten

Langjarig  maandelijks rente & aflossing

Geen gedoe dankzij de administratie en aktes van Jens