Heldere afspraken

Zodat geld en relatie nooit door elkaar lopen.

 • Jens is dé expert in familiehypotheken
 • Bewezen akte van geldlening
 • Professioneel geadministreerd
 • Flexibel en passend bij jouw situatie
 • Online Aanvraag Dashboard
 • Passende zekerheid stellen

Jens is dé expert in familiehypotheken

Een alternatieve hypotheek zoals een familiehypotheek kun je op een sigarenkistje aangaan. Er is dan echter niets geregeld. Hypotheken gaan vrijwel altijd om serieus geld. Als je ervoor kiest om het goed te regelen, dan kies je voor de partij die kwaliteit levert. Jens is al jaren dé expert in alternatieve hypotheken, zoals familiehypotheken.

 

Bewezen akte van geldlening

Onze aktes zijn door team van juristen, fiscalisten, notarissen en hypotheekexperts geschreven en door de jaren heen steeds verbeterd. Want bij familiehypotheken gaat het niet om de intenties die altijd goed zijn. Het gaat erom dat situaties die je nu niet kunt voorzien bij voorbaat eerlijk en goed geregeld zijn. Precies die zekerheid heb je met een Jens Familiehypotheek. 

 

Professioneel geadministreerd

Familiehypotheken zijn qua administratie niet anders dan normale hypotheken. Er komt best wat bij kijken. Jaarlijks moet er een jaaroverzicht worden gemaakt, en dat moet kloppen. Als er een extra aflossing wordt gedaan moet er een nieuw betaalschema worden gemaakt. De rente moet binnen acceptabele “zakelijke” grenzen blijven, en belangrijker: tijdig worden hernieuwd. Met Jens Dashboard heb je het comfort van een volledig verzorgde administratie. Je mag hierin reactief zijn: Als er een actie nodig is ontvang je een notificatie per e-mail. Je hebt dus het voordeel van een familiehypotheek zonder het nadeel. Met Jens heb je administratief gemak.

Flexibel en passend bij jouw situatie

Of je nu alleen als financier optreedt of samen met anderen de hypotheek van een naaste financiert: Voor Jens maakt niets uit. Zowel Jens Aanvraag Dashboard als de beheer portal Jens Dashboard zijn volledig ingesteld om hypotheken te administreren die uit meerdere leningdelen en financiers bestaan. De voorwaarden bij de Jens Familiehypotheken bieden je zoveel mogelijk zekerheid en bewaken de belangen van alle partijen. Zo mag je als financier bijvoorbeeld jouw leningdeel “overdoen” aan iemand anders, mocht je het uitgeleende bedrag toch eerder nodig hebben. Zo laat Jens familiehypotheken zo dicht mogelijk aansluiten bij de praktijk van particuliere financiers.

Online Aanvraag Dashboard

Aanvragen gaat eenvoudig en online in Jens Aanvraag Dashboard. Financier en lener worden stap-voor-stap bij de hand genomen. Je hoeft dus geen financieel of juridisch expert te zijn om met vertrouwen een familiehypotheek te verstrekken aan een naaste. En heb je wel vragen? Of hulp nodig? Jens staat voor je klaar.

Passende zekerheid stellen

Je kiest in overleg met de lener voor een onderhandse hypotheek of een geldlening met akte van hypotheek. Een notarieel ingeschreven recht van hypotheek beschermt je belangen optimaal. Want het recht van hypotheek is een sterk recht. Zelfs als de lener bankroet is gaat dit recht voor op andere schuldeisers. Hoe het ook loopt: Met een recht van hypotheek ben je als particuliere financier goed beschermd. 

Als een ingeschreven recht van hypotheek in jouw situatie niet nodig is, mag je ervoor kiezen om een akte van geldlening zonder akte van hypotheek toe te passen. Je krijgt dan een onderhandse hypotheek. We nemen dan in de akte van geldlening een zogenaamde ‘positieve/negatieve’ verklaring op. Dit betekent dat als je aanleiding ziet om door een veranderde situatie een hypothecair zekerheidsrecht te verlangen, je hier altijd om mag verzoeken. Doe je dit? Dan moet de lener hier gehoor aan geven.

Ontdek de mogelijkheden

Online of persoonlijk

Keuzehulp

 • Online situatie-check
 • Helder advies in 2 minuten
 • Vrijblijvend en kosteloos

Kom in gesprek

 • Ontdek wat Jens voor je kan betekenen
 • Alle ruimte voor vragen en advies
 • Vrijblijvend en kosteloos

Kies voor sociaal rendement

En geef betekenis aan je vermogen.

Laat je vermogen van waarde zijn voor je naasten

Langjarig  maandelijks rente & aflossing

Geen gedoe dankzij de administratie en aktes van Jens