Investeren

Investeer in particuliere hypotheken

Geef betekenis aan je vermogen

Met een
rendement tot wel

Investeer in particuliere hypotheken

Geef betekenis aan je vermogen

Wat is het?

Investeer direct in veilige hypotheken van gevalideerde leners met het 1e recht van hypotheek.

Waarom?

Geef dichtbij huis betekenis aan je vermogen en help mensen om hun woonwens te realiseren.  

Hoe werkt het?

Via Jens investeer je direct in de hypotheek van een Nederlandse huizenkoper. Jens regelt het papierwerk en de administratie.

Actuele investeringskansen

Alle financieringskansen zijn volschreven

Ontvang 'Investeerder Updates' en krijg direct bericht als een nieuwe financieringskans open gaat

Recent succesvol gefinancierd

Deze woningen zijn 100% gefinanceerd

De financieringskansen worden geladen.

Sparen en obligaties leverden niets op. Nu heb ik een goed rendement zonder dat ik mijn geld in risicovolle aandelen moet stoppen. 

Markus – Financier – Jens Netwerkhypotheek

E-mail updates

 • Nieuwe financieringskansen in je e-mail
 • Als eerste op de hoogte
 • Vrijblijvend

Keuzehulp

 • Online situatie-check
 • Kosteloos en vrijblijvend
 • Helder advies in 2 minuten

Plan belafspraak

 • Aandacht voor jouw vragen
 • Kosteloos en vrijblijvend
 • Direct inplannen

Zo werkt het 

Inschrijven op een financiering

Financieringskans

Jens publiceert financieringskansen. Je ziet alle informatie over de aan te kopen woning en de lener. Jens garandeert de juistheid van gegevens. Zo weet je exact wat de situatie van de lener is.

Je ziet de opbouw van de hypotheek en de condities zoals de rentevergoeding, looptijd en aflosvorm.

Als investeerder via Jens financier je maximaal 80% van de woningwaarde. En je ontvangt het eerste recht van hypotheek ter dekking van je lening.

Reserveer onverplicht

Vanuit de financieringskans klik je op 'Inschrijven'. Je maakt een account (of logt in). Je reserveert het gewenste investeringsbedrag (vanaf 10.000 euro). Deze reservering blijft zonder verplichtingen vijf dagen behouden, zodat je rustig tot een besluit kunt komen. Stap je definitief in? Dan teken je de akte van geldlening. Zodra de totale hypotheek is volschreven sluit de inschrijving en wordt jouw investering definitief.

Hypotheek vestigen

De volledige opzet van de hypotheek wordt door Jens afgehandeld. Elke investering wordt gedekt door een eerste recht van hypotheek. Jouw rechten beheer je eenvoudig via Jens Dashboard. Kort voor het passeren van de hypotheek vraagt de notaris de gelden op. Je stort jouw investering op de stichting derdengeldenrekening van de notaris. Zo is je investering altijd veilig.

Administratie

Jens biedt je een zorgeloze ervaring met Jens Dashboard. Hier beheer je jouw investering. Het systeem informeert je wanneer er iets moet gebeuren. Je download bijvoorbeeld jaarlijks het jaaroverzicht vanuit Jens Dashboard voor je belastingsaangifte. Je privacy blijft gegarandeerd, andere financiers zien jouw gegevens niet. Jens ziet toe op betalingen en bewaakt de afspraken. Zo heb je het voordeel van direct investeren in hypotheken, zonder de administratieve last. Gemak van de eerste aflossing tot de einddatum van de hypotheek.

Jouw zekerheden

Jouw positie optimaal beschermd

 • Altijd het 1e recht van hypotheek
 • Financiers uit eigen kring staan garant
 • Jouw privacy gegarandeerd
 • Professioneel geadministreerd
 • Volledig inzicht door brondata
 • Afspraak is afspraak

Of investeer in eigen kring

Met de Jens Familiehypotheek.

Jens brengt zakelijkheid bij de meest persoonlijke hypotheek

 • Financier de hypotheek van vrienden of familie
 • Professioneel opgezet en beheerd
 • Geef betekenis aan je vermogen, dichtbij huis

Dit zeggen onze klanten

10

Mijn doel was om in een bosrijke omgeving dicht bij het vliegveld te wonen vanwege mijn vliegopleiding. Banken wilden een recreatiewoning niet financieren, dus koos ik voor Jens. Dankzij de Jens Netwerkhypotheek en efficiënte communicatie via WhatsApp kon ik mijn woonwens snel en soepel realiseren. De ondersteuning van Jens was heel fijn.

Bas

Lener - Jens Netwerkhypotheek

1
10

Ik vond mijn droomhuis tussen Utrecht en Amsterdam, maar de bank wilde mij niet helpen door een kleine en oude BKR-notering. Ik heb geen rijke familie of vrienden, maar met de hulp van Jens heb ik zelf financiers gevonden voor mijn hypotheek. Zo kwam mijn droom om samen met mijn partner in een fijn huis te gaan wonen uit.

Stéphan

Lener - Jens Familiehypotheek

1
9

Marijke en Gerard werken jaren hard aan een collectief nieuwbouwproject. Het is hun droom om hun aanstaande pensioen daar te gaan genieten. Maar net als alles rond lijkt, trekt de bank zich met veel kabaal terug. Een deceptie dreigt tot ze via via Jens op het spoor komen. Samen met Jens mobiliseren ze de financiers om hun pensioendroom te redden.

Marijke en Gerard

Leners- Jens Netwerkhypotheek

1
10

Ondernemer Niels en zijn vrouw Jelske kochten een opknap huis in Utrecht. De bank liet hen maandenlang documenten en bewijzen aanleveren, voordat de hypotheek rond kwam. Toen de verbouwing duurder uitviel, bleek dat de gegevens uit de eerste aanvraag niet meer geldig waren. Alles opnieuw dus. Een bevriende ondernemer bood uitkomst.

Niels en Jelske

Lener- Jens Familiehypotheek

1
9

Ik heb lange tijd in een grote stad gewoond. Met mijn gezin wilde ik graag in een groene en rustigere omgeving gaan wonen. Ik ben ondernemer en bij de bank vond ik geen passende oplossing. Een goede kennis van me bood uitkomst. Toen hij Jens vond was ik al snel enthousiast. Onze bedoeling om de hypotheek goed vast te leggen vonden we bij Jens.

Daan

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Onze zoon wilde een huis dat al binnen de familie zat kopen. Wij wilden hem helpen maar de situatie was uitdagend. We vonden Jens toen we op het punt van opgeven stonden, omdat de situatie te complex was en verschillende experts vastliepen en ons niet langer konden helpen. Dankzij Jens hebben we deze patstelling doorbroken.

Vydia en Hassan

Financier - Jens Familiehypotheek

1
9

Mijn partner en ik wilden ons droomhuis kopen. Bij de bank liepen we als starter vast. Jens heeft ons geholpen met onze financiering binnen de familie. Ik ben met name blij over de bereikbaarheid en snelheid waarmee we geholpen zijn. Als starter was ik niet thuis in hypotheken en dankzij Jens heb ik met vertrouwen gefinancierd in eigen kring.

Tessa

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Toen mijn neven vastliepen in het vinden van een betaalbare woning, ben ik te hulp gekomen. Een zelfbewoningsplicht en de hoge overdrachtsbelasting hielden mij tegen om een pand te kopen en aan hen te verhuren. Via Jens vond ik de professionele begeleiding en expertise om mijn neven in staat te stellen de woning zelf te kopen.

Geert Jan

Financier - Jens Familiehypotheek

4
5

Vragen

en heldere antwoorden.

Hoe loopt de geldstroom als ik investeer?

Jouw investering loopt direct via de notaris. Noch Jens, noch een andere partij krijgt jouw geld in handen. De notaris wikkelt de hypotheek af en keert de bedragen uit. Bijvoorbeeld aan de verkoper van een woning.

De maandbetalingen van de lener ontvang je ook direct op je bankrekening. Hier zit geen partij tussen, ook niet Jens.

De betaaladministratie werkt op basis van consensus. Dit betekent dat lener en financier aangeven dat betalingen zijn voldaan. Zo ontstaat er wel een bewijskrachtige administratie.

Wat gebeurt er als de lener zijn afspraken niet nakomt?

Het zal je maar gebeuren. Je investeert in de hypotheek van een particulier. En na enige tijd stopt de lener met betalen. Gelukkig ben je uitstekend beschermd.

Betaaladministratie als basis

Je voert een actieve betaaladministratie op Jens Dashboard. Hier geef je het met 1 klik aan als een betaling gemist wordt. Jij doet dat niet alleen, elke financier in de hypotheek heeft deze optie. Alhoewel je privacy gegarandeerd is en blijft, zie je wel wat andere financiers melden. Je weet dus wat er speelt.

Betaalachterstand

Problemen in een hypotheek kunnen eigenlijk maar op 1 manier tot stand komen: De lener betaalt niet. Als dit gebeurt dicteert de unieke Jens akte van Geldlening exact wat er gebeurt. Als een betaalachterstand 3 maanden aanhoudt, gaat de hypotheek in bijzonder beheer. Jens organiseert dan maandelijk stemrondes onder de financiers in de hypotheek. Zodra 70% van de financiers besluit dat de hypotheek geexecuteerd moet worden, gebeurt dit. Als de betaalachterstand 6 maanden of langer duurt is deze meerderheid van 70% niet langer benodigd. Als één financier dan stemt voor executie gebeurt dit. Na 9 maanden betaalachterterstand valt het doek automatisch.

1e recht van hypotheek

De financiers van buiten de eigen kring zitten op de 1e rang. Bij een executie van het hypotheekrecht wordt de woning zo gunstig mogelijk -maar wel gedwongen- verkocht. De 1e rangs financiers hebben dan als eerste recht op aflossing. Niet alleen van de hoofdsom, maar ook van alle achterstallige betalingen van rente en aflossing. Pas als al deze bedragen zijn voldaan, zullen de financiers uit eigen kring die op de 2e rang zitten terugbetaald worden. Omdat leners nooit meer dan 80% van de woningwaarde bij financiers buiten eigen kring mogen lenen via Jens, is de kans dat je niet volledig krijgt terugbetaald klein. Zeker als de financiering bij de start door inbreng van eigen geld al een lager risico dan 80% van de woningwaarde vertegenwoordigde.

Jens voert de executie van het hypotheekrecht uit

In de Jens Netwerkhypotheek is de zekerhedenagent van Jens de houder van het hypotheekrecht. Dit is een speciale stichting die los van het bedrijf Jens bestaat. Deze stichting heeft als enige doel het houden van hypotheekrechten en deze uitoefenen als de voorwaarden hiervoor worden bereikt.

Jens en/of de Zekerhedenagent zijn niet (nooit) de begunstigde. Dit betekent dat Jens wel in staat is om binnen de bepalingen van de akte van geldlening over te gaan tot executie van het hypotheekrecht, maar dat de opbrengsten van deze executie niet toekomen aan Jens (behoudens de kosten voor de executie zelf).

Gedwongen woningverkoop komt sporadisch voor

Het is belangrijk dat je weet hoe Jens omgaat met betalingsachterstanden, en de ultieme consequentie van aanhoudend niet betalen door de lener. Realiseer je wel dat niemand graag dakloos wordt. De praktijk leert dat mensen in betaalproblemen als allerlaatste stoppen met betalen van de hypotheek. Een lener moet dus eerst heel diep in de problemen zitten voordat hij/zij de hypotheekbetalingen staakt. Het aantal executieverkopen ligt volgens calcasa in 2022 op 226. Dat zijn 226 executies op 2.745.000 hypotheken. Een kans van 0,0008% of 1 op 121.460.

Hoe weet ik of de lener te vertrouwen is?

De zekerheden zijn bij een Onderlinge Hypotheek heel erg groot. De lener is te vertrouwen omdat hij/zij geen enkele gelegenheid heeft om informatie te beinvloeden. Omdat het geld via de notaris loopt is ook hier fraude uitgesloten.

Opgesomd zijn dit de zekerheden:

– Alle gegevens over de lener zijn door Jens gevalideerd in bronsystemen van de banken en overheid. De lener geeft ons toestemming om hierin te kijken. Jens ziet dus wat de belastingdienst, bank en gemeente weet over de lener. Vanuit de bron. Sjoemelen met inkomen, persoonsgegevens of identiteit is daarmee uitgesloten.

– Het recht van hypotheek wordt door een notaris gevestigd. Beïnvloeding is niet mogelijk. De hypotheek wordt ingeschreven in het kadaster en is daarmee officieel en onontkenbaar.

– De notaris legitimeert alle partijen. De lener identificeert zich dus zodat de notaris weet dat hij de lener tegenover zich heeft. De notaris heeft systemen om de identiteit vast te stellen.

Tenslotte is het hypotheekrecht een sterk recht. Dit betekent dat het voorgaat op elke andere schuldeiser. Aangezien de woning nooit met meer dan 80% belast kan worden met hypotheken van buiten de eigen kring, zou zelfs als een lener succesvol onwaarheden zou hebben verkondigd, het gevestigde hypotheekrecht onontkoombaar is. Sterker nog, bij gebleken onjuistheid van gegevens is dat in zichzelf een legitieme reden om de hypotheek direct op te eisen en te executeren. Dit alles betekent dat niemand, wat het motief ook is, er baat bij heeft om fraude te plegen. Het is nagenoeg onmogelijk in het afsluitproces, en het resultaat is weinig positief voor de lener. Als er niets te winnen valt, is er geen motief. Daarmee is de kans op fraude of valsheid bij de lener bij benadering 0.

Kan ik de hypotheekadministratie ook zelf doen?

Nee, dat kan niet. Bij de Jens Netwerkhypotheek is de administratie door Jens essentieel. Overweeg je financier te worden in eigen kring? Dan is de administratie door Jens optioneel.

Kies voor sociaal rendement

En geef betekenis aan je vermogen.

Altijd gedekt door een sterk 1e recht van hypotheek

Goed rendement, maandelijks rente & aflossing

Draag bij aan gelijke kansen op de woningmarkt