Jens LogoLenen

Hypotheken in eigen kring

Met de expertise van Jens

Hypotheken in eigen kring

Met de expertise van Jens

Mijn oom wilde mijn hypotheek wel financieren. Als je geld leent binnen de familie, wil je niet dat er ooit gedoe ontstaat. Daarom koos ik voor Jens.

~ Marco – Lener – Jens Familiehypotheek Premium

Dit is de Jens Familiehypotheek

Een hypotheek bij vrienden of familie die klopt.

Bewezen expertise

Jens is dé leidende expert in familiehypotheken. Onze unieke aktes zijn de standaard voor professioneel opgezette hypotheken in eigen kring.

Volledig ontzorgd

Het aanvraagproces van Jens helpt je in overzichtelijke stappen van start naar hypotheek. Ook als je niet thuis bent in hypotheken.

Administratie

Ga je voor overzicht en zekerheid? Dan administreer je de hypotheek bij Jens. Volledige ontzorging en altijd een kloppende administratie.

Aanvraagproces

Zo sluit je een familiehypotheek via Jens

Financiers uit eigen kring

Een familiehypotheek is niet beperkt tot familie. Vrienden, kennnissen of zakenrelaties: Ze kunnen allemaal financier zijn in een hypotheek. Kun jij binnen je netwerk van familie en vrienden je hypotheek financieren? Dan is de Jens Familiehypotheek de ideale keuze. Tijdens je orientatie op deze manier van woningfinanciering staat Jens voor je klaar. Met raad en daad. Is de interesse gewekt? Dan start je vrijblijvend jouw aanvraag.

Aanvragen

Klik op “aan de slag” en deel de gevraagde informatie. In overzichtelijke stappen volg je het aanvraagproces, je hoeft geen financieel expert te zijn. Of je nu één of tien financiers hebt in je hypotheek maakt niet uit. Het hele proces wordt voor je beheerd door Jens. De uitkomst is onze unieke akte van geldlening. Met heldere afspraken die nu en in de toekomst een eerlijke gang van zaken garanderen. Zo leidt geld lenen in eigen kring nooit tot gedoe.

Optioneel: Jens Dashboard

Jens Dashboard is dé vertrouwde oplossing voor het administreren van alternatieve hypotheken. Een volledige beheeromgeving om jouw hypotheek in bij te houden. Fiscale  jaaroverzichten, mutaties, en altijd een actueel overzicht van betalingen.

Onderhands of met akte van hypotheek

Situaties verschillen. En Jens begrijpt dat goed. Een eenvoudige hypotheek tussen vader en zoon is anders dan een hypotheek die wordt ingeleend bij meerdere vrienden. Daarom kies je zelf of jouw Jens Familiehypotheek notarieel wordt ingeschreven. En als je dat wilt verwijzen we je door naar een samenwerkende notaris.

Plan belafspraak

  • Aandacht voor jouw vragen over familiehypotheken
  • Kosteloos en vrijblijvend
  • Direct inplannen

Keuzehulp

  • Online situatie-check
  • Kosteloos en vrijblijvend
  • Helder advies in 2 minuten

Start je aanvraag

  • Stap-voor-stap aanvragen
  • Professioneel begeleid
  • Jouw familiehypotheek goed geregeld

Onze Familiehypotheek oplossingen

Overzichtelijk vergeleken

Jens Familiehypotheek Premium
Jens Familiehypotheek Basic
Type hypotheek
Type hypotheek financiering in eigen kring
Type hypotheek financiering in eigen kring
Stap-voor-stap eenvoudig aanvragen
Stap-voor-stap eenvoudig aanvragen
Stap-voor-stap eenvoudig aanvragen
Persoonlijke begeleiding bij aanvraag
Persoonlijke begeleiding bij aanvraag Tot 1 uur inclusief
Persoonlijke begeleiding bij aanvraag
Professionele akte van geldlening
Professionele akte van geldlening
Professionele akte van geldlening
Akte van hypotheek
Akte van hypotheek Vrije keuze
Akte van hypotheek Vrije keuze
Administratie via Jens Dashboard
Administratie via Jens Dashboard
Administratie via Jens Dashboard
Service en hulp tijdens looptijd
Service en hulp tijdens looptijd
Service en hulp tijdens looptijd
Afsluitkosten
Afsluitkosten € 695
Afsluitkosten € 295
Administratiekosten
Administratiekosten € 9 p/m
Administratiekosten n.v.t.

Dit zeggen onze klanten

9

Ik heb lange tijd in een grote stad gewoond. Met mijn gezin wilde ik graag in een groene en rustigere omgeving gaan wonen. Ik ben ondernemer en bij de bank vond ik geen passende oplossing. Een goede kennis van me bood uitkomst. Toen hij Jens vond was ik al snel enthousiast. Onze bedoeling om de hypotheek goed vast te leggen vonden we bij Jens.

Daan

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Onze zoon wilde een huis dat al binnen de familie zat kopen. Wij wilden hem helpen maar de situatie was uitdagend. We vonden Jens toen we op het punt van opgeven stonden, omdat de situatie te complex was en verschillende experts vastliepen en ons niet langer konden helpen. Dankzij Jens hebben we deze patstelling doorbroken.

Vydia en Hassan

Financier - Jens Familiehypotheek

9

Mijn partner en ik wilden ons droomhuis kopen. Bij de bank liepen we als starter vast. Jens heeft ons geholpen met onze financiering binnen de familie. Ik ben met name blij over de bereikbaarheid en snelheid waarmee we geholpen zijn. Als starter was ik niet thuis in hypotheken en dankzij Jens heb ik met vertrouwen gefinancierd in eigen kring.

Tessa

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Toen mijn neven vastliepen in het vinden van een betaalbare woning, ben ik te hulp gekomen. Een zelfbewoningsplicht en de hoge overdrachtsbelasting hielden mij tegen om een pand te kopen en aan hen te verhuren. Via Jens vond ik de professionele begeleiding en expertise om mijn neven in staat te stellen de woning zelf te kopen.

Geert Jan

Financier - Jens Familiehypotheek

4
5

Vragen

en heldere antwoorden.

Wat is een familiehypotheek?

Een Familiehypotheek is een hypotheek tussen mensen. De term familiehypotheek klopt eigenlijk niet, want je hoeft geen familie te zijn. Het uitgangspunt bij een familiehypotheek is dat je elkaar al kent. Vrienden, kennissen, zakenrelaties: Ze kunnen allemaal optreden als financier in een familiehypotheek. Bij Jens kun je daarbij meerdere financiers verbinden in één hypotheek. Je hoeft dus niet het volledige bedrag bij één persoon te lenen. Meerdere vrienden, familieleden en kennissen kunnen samen het totaalbedrag (de hoofdsom) uitlenen. 

Heb je hypotheekrenteaftrek in een familiehypotheek?

Ja. Fiscaal wordt een familiehypotheek behandelt als elke andere hypotheek. Je moet wel “zakelijke voorwaarden” hanteren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je hypotheekrente niet te hoog of juist te laag mag zijn. Ook moet je een deugdelijke administratie voeren en net als bij een bankhypotheek moet je tijdig je rente hernieuwen aan het einde van de rentevastperiode. Jens zorgt ervoor dat jouw hypotheek aan alle regels en voorwaarden voldoet. Ook kun je bij Jens de hypotheekadministratie voeren in Jens Dashboard. Zo blijft de familiehypotheek altijd fiscaal acceptabel en administratief correct.

Is een familiehypotheek alleen voor rijke mensen?

Nee!

Natuurlijk is het prettig als iemand in je directe omgeving alleen jouw volledige hypotheek kan financieren. Voor een deel van de klanten bij Jens is dit de uitgangssituatie. Maar net zoveel klanten van Jens “durven te vragen”. Bij Jens maakt het niet uit of je 1 of 7 financiers hebt. Jens organiseert jouw hypotheek met meer financiers met hetzelfde gemak. Een hypotheek uit meerdere deelfinancieringen maakt dat je niet één iemand met diepe zakken nodig hebt. En daarmee wordt een hypotheek in eigen kring haalbaar voor heel veel mensen die het initiatief durven nemen.

Is het ongemakkelijk om met vrienden of familie te praten over het lenen van een hypotheek?

Misschien wel een beetje. Nederlanders moeten zich vaak over een drempel zetten om het gesprek over hypotheken in eigen kring aan te gaan. Maar eigenlijk is dat niet terecht. Ga maar na. Mensen met spaargeld krijgen daar nauwelijks spaarrente voor. Als ze gaan beleggen lopen ze meestal behoorlijke risico’s. Een hypotheek is daarentegen een super veilige belegging. Zo wordt de hypotheeklening gedekt door het onderpand (de woning). De hypotheekrente is veel hoger dan de spaarrente. En als lener betaal je maandelijks rente en aflossing, waardoor de financier maandelijks een behoorlijke bijschrijving op z’n rekening ontvangt. Ga dus altijd het gesprek aan. En realiseer je dat je niet alleen iets komt halen, maar vooral iets komt brengen. Een mooie investering, met hoge zekerheid en een goed rendement. En nog belangrijker: heel veel mensen geven liever betekenis aan hun geld. Jouw woondroom helpen realiseren is veel leuker dan investeren in een Japanse autofabriek.

Kan ik de hypotheekadministratie ook zelf doen?

Ja dat kan. Heb je die voorkeur? Met de Jens Familiehypotheek Basic levert Jens jou het gemak van ons aanvraagproces en levert Jens je alleen de juridisch waterdichte aktes. Daarna regel je de administratie en eventuele notariële inschrijving zelf. 

Voor wie is dit geschikt?
Ben je handig met fiscaliteiten? En vaardig in Excel? Dan is het heel goed mogelijk om je eigen hypotheekadministratie te voeren. Er zijn wel een aantal zaken belangrijk als je dit overweegt:

1) Houd de administratie goed bij
Een hypotheek loopt tot wel 30 jaar. Bij de start zijn mensen vaak vol goede moed. Maar jaar-na-jaar fiscale overzichten maken en de boel bijhouden leidt soms tot het verslonsen van de administratie. Omdat de fiscus meekijkt is dat onhandig en risicovol. Blijf dus gedisciplineerd de administratie bijhouden

2) Vergeet de rentevastperiode niet
Bij familiehypotheken hebben mensen vaak niet door dat de rentevastperiode verloopt. Er is immers geen bank die je hieraan herinnert, en het moment van rente hernieuwen ligt vaak ver in de toekomst. Vergeet dit niet, want een verlopen rentevastperiode kan grote consequenties hebben. Meestal is de marktrente tegen die tijd verandert, waardoor je zonder renteherziening ongemerkt een “onzakelijke hypotheekrente” betaalt. Dit kan boetes van de fiscus opleveren. Ook kan de fiscus de onder- of overrente aanmerken als schenking en met terugwerkende kracht en belastingrente schenkbelasting vorderen. Bij de start van de nieuwe rentevastperiode moet je vanzelfsprekend een nieuwe annuïteitentabel maken.

3) Zorg voor correcte berekeningen
Doe je een extra aflossing tussentijds? Dan moet je de maandtermijnen opnieuw uitrekenen. Je moet dus het dagsaldo berekenen op de dag van de extra aflossing en op basis van dat saldo een nieuwe annuïteitentabel opmaken. Alleen zo betaal je de juiste maandtermijnen.

Er zijn nog veel andere zaken om te overwegen. Heb jij liever een zorgeloze familiehypotheek? Alle bovenstaande aandachtspunten vermijd je met Jens Dashboard. De zorgeloze administratie voor familiehypotheken.