Expert in alternatief financieren

Jens gelooft in een toekomst waarin de maatschappij minder afhankelijk is van (groot)banken. Jens is het eerste bedrijf dat mensen een full service oplossing biedt om zonder de bank een professionele woningfinanciering tot stand te brengen. Jens loopt voorop en is deskundig op het gebied van alternatief financieren, onderling financieren en familiehypotheken. Wij zijn altijd bereid om bij te dragen aan het publieke debat waar dat in dienst staat van de transitie naar een (meer) duurzaam financieel systeem. Alle persvragen en interview-verzoeken kun je richten aan Bas de Bruin (co-founder) via pers@jens.nl

Jens in de media

Recente artikelen en bijdragen

De Telegraaf: Familiehypotheek goed alternatief voor jubelton

Jens werkt sinds 2023 samen met marktleider in hypotheekadvies De Hypotheekshop. Ook adviseurs van zusterbedrijven Hypokeur en Huis & Hypotheek mogen de oplossingen van Jens aanbieden aan klanten. Met Jens heeft Hypotheekshop de media opgezocht over deze samenwerking, want vanaf 2024 is het afgelopen met de jubelton. Juist de familiehypotheek is dan een aantrekkelijk alternatief om bijvoorbeeld starters op de woningmarkt toch op weg te kunnen helpen. Een familiehypotheek is zelfs een eerlijker alternatief omdat het voor meer mensen economisch haalbaar is dan een hoge schenking. De Telegraaf publiceerde dit artikel over de Jens Familiehypotheek.

Artikel op InFinance over familiehypotheek

InFinance maakt dit mooie artikel over familiehypotheken en de visie en rol van jens.nl in familiehypotheken. Het artikel besteed ook aandacht aan de visie die Jens deelt met partner De Hypotheekshop op familiehypotheken als alternatief voor schenkingen (jubelton). Ook de Stapelhypotheek waarbij een bankhypotheek wordt gecombineerd met een familiehypotheek komt voorbij. Extra leuk omdat juist bij stapelhypotheken de werelden van hypotheekadvies en alternatieve hypotheken bij elkaar komen.

Jens op Investeerders.nl

Dagblad van het Noorden: ‘Familiehypotheek goed alternatief voor verdwijnende jubelton’

Dagblad van het Noorden besteedde in september 2023 aandacht aan de verdwijnende jubelton en het beste alternatief: de familiehypotheek. Je leest het artikel hier, met abonnement op deze krant. Dit artikel kwam voort uit de media campagne van De Hypotheekshop met Jens om een breed publiek mee te geven dat met het einde van de jubelton niet het einde van hulp uit eigen kring is gekomen.

Jens bij BNR Nieuwsradio

Op 16 augustus was co-founder Bas de Bruin te gast bij BNR (Zaken doen met Thomas van Zijl). Het interview was kort maar krachtig, en niet geheel ongevaarlijk omdat Jens werd besproken binnen het item “Geniaal of Onzinnig”. De zakenpartner van de week mocht een oordeel vellen over Jens. Extra spannend omdat de zakenpartner zelf binnen de bankensector werkt. Spoiler alert: De keuze viel gelukkig op geniaal. Terugluisteren? Klik hier (shortlink niet beschikbaar, scroll naar 1:32:30)

Jens op Investeerders.nl

AMweb zomereditie interview met jens.nl co-founder Bas de Bruin

Co-founder Bas de Bruin van Jens.nl werd geinterviewd door AMweb voor de zomereditie. Een keer niet alleen over hypotheken praten maar ook de visie op de bredere hypothekenmarkt en macro-economie over het voetlicht brengen. Een leuk interview met originele vragen, zeker het lezen waard! Via deze link kun je ook zonder abonnement op AMweb het interview lezen.

Dirkjan Vis van Investeerders.nl over Jens Netwerkhypotheek (2023)

Naar aanleiding van een financieringsvraag via diverse online kanalen bij Dirkjan terecht kwam, sprak Bas met Dirkjan. Voornamelijk over de Jens Netwerkhypotheek. Dirkjan schrijft voor Investeerders.nl, een site waarin men geïnformeerd wordt over de (zakelijke) mogelijkheden van potentiële investeerders of alternatieve financiering als crowdfunding, vastgoedfinancieringen of zakelijke beleggingen.

Het artikel legt uit waarom investeren in particuliere hypotheken een mooie aanvulling is op de beleggingsportefeuille.

Jens op Investeerders.nl

De Ondernemer & New Business Radio (2023)

Ondernemer Niels Meijssen (o.a. Moonback) en Jens co-founder Bas de Bruin schreven samen een blog dat viral ging. Dit artikel met de prikkelende titel ‘Ondernemers gediscrimineerd in hypothekenland, maar er is hoop’ lees je op De Ondernemer.

Naar aanleiding van dit interview is co-founder Bas de Bruin te gast geweest bij New Business Radio. Een boeiend interview over hypotheken, ondernemen en hoe dat ook anders kan. Benieuwd? Bekijk het studio interview hierNiels Meijssen deelde trouwens uitgebreid zijn ervaring met Jens in een review artikel. Dit artikel lees je op Jens Blog.

Redactioneel interview AM Web (2023)

In mei 2023 interviewde AM co-founder Bas de Bruin uitgebreid over familiehypotheken. AM is een van de leidende vakmedia voor finance professionals. Het artikel gaat dieper in op het belang van een goed geregelde familiehypotheek. De titel ‘Leuk om in de kroeg overeen te komen, totdat het misgaat’ vat de boodschap goed samen. Jens bestaat om geld en relatie gescheiden te houden. Door aktes die niets aan het toeval overlaten en een klinkende administratie van de start tot de laatste aflossing.

Change Inc. interview en nominatie ‘Changemaker’ (2022)

In 2022 werd Jens co-founder Bas de Bruin genomineerd door Change Inc. als ‘Changemaker’. Een nominatie ondernemers achter voor impact-organisaties zoals jens.nl. 

Change Inc. interviewde co-founder Bas de Bruin uitgebreid. Ook leuk om te lezen; het profiel van jens.nl op Change Inc.