Reviews

Stéphan gaf niet op, hij vond zelf financiers voor zijn familie-hypotheek

Stéphan beoordeelt Jens met een

10

De ervaring van Stéphan

In onze zoektocht naar het perfecte huis in een natuurlijke omgeving tussen Utrecht en Amsterdam, stuitte ik op financieringshindernissen door een oude BKR-registratie. Op zoek naar een oplossing vond ik Jens en de Jens Familiehypotheek. Enig probleem: ik heb geen netwerk van rijke familie of vrienden. Na teleurstellingen met het zoeken via bijvoorbeeld Marktplaats, vond ik succes in Facebook-groepen met investeerders. Gedreven door de diepe wens om samen te leven met mijn partner, bleef ik doorzetten, ondanks de uitdagingen. Met de steun van Jens en een efficiënt aanvraagproces, overwon ik alle obstakels. Inmiddels kijk ik terug op een bewogen ervaring waarbij trots overheerst. Ik gaf niet op en samen met Jens heb ik mijn wens om met mijn partner in een goed en fijn huis te leven verwezenlijkt.
Hoe beoordeel je de deskundigheid van Jens?
10
Hoe beoordeel je de snelheid waarmee je geholpen bent?
10
Hoe beoordeel je de service en klantvriendelijkheid?
10

Wat was je woonwens?

Onze wens was om een ruimtelijke woning te vinden in een natuurrijke omgeving, die toch niet te ver verwijderd was van grote steden zoals Utrecht en Amsterdam. We zochten naar iets wat betaalbaar was en waar we de mogelijkheid hadden om te groeien. Het huis moest een bepaalde karakteristieke uitstraling hebben en ons een goed gevoel geven. Uiteindelijk vonden we het perfecte huis in Maarssen: een hoekhuis uit de jaren ’70. Het was in uitstekende staat, goed onderhouden en mooi uitgebouwd. Toen we voor het eerst binnenliepen, wisten we meteen: dit is ons droomhuis.

Ons droomhuis lag in een natuurlijke omgeving tussen Utrecht en Amsterdam, een plek waar we konden groeien en ons thuis voelden

Stephan voor zijn nieuwe huis.

Wat was voor jou de reden om een onderlinge hypotheek te zoeken?

Ik stond voor een financieringsuitdaging vanwege een oude, kleine BKR-registratie, die al lang opgelost was maar toch problemen veroorzaakte bij mijn hypotheekaanvraag. Ondanks dat ik bezig was met het verwijderen van deze registratie, was het duidelijk dat dit niet tijdig zou lukken voor de aankoopbeslissing van het huis. We hadden net een bod uitgebracht rond de jaarwisseling, maar liepen vast bij de bankfinanciering. Ondanks pogingen met meerdere adviseurs, bleek het onmogelijk om de financiering op tijd rond te krijgen om nog onder de koop uit te kunnen.

Bij Jens combineren ze een informele sfeer met serieuze expertise.

Hoe hebben jullie het aanvraagproces bij Jens ervaren?

Ik heb me echt enorm gesteund gevoeld door Jens. Het contact met hen was heel persoonlijk en ik kon altijd bellen als ik vragen had. Ik vond het zelf best moeilijk om steeds op de juiste manier met de financier te communiceren, vooral omdat ik bang was hem te verliezen. Op een gegeven moment heb ik de financier doorverwezen naar Jens. Dit vond hij erg prettig, omdat hij zo zijn inhoudelijke vragen kon stellen en antwoorden kon krijgen. Het was geruststellend om te weten dat onze financier, die zo belangrijk voor ons was, ook het gevoel had dat alles professioneel verliep. Het opstellen van de aktes ging ongelooflijk snel en voorspoedig. Dat gaf me een heel helder en zeker gevoel. Ik heb nooit gedacht dat er iets mis zou kunnen gaan. Alles leek gewoon perfect op zijn plaats te vallen.

 

Welke tips en adviezen kun jij andere leners geven?

“Ik geloof dat het essentieel is om een helder beeld van je situatie te hebben en te begrijpen waarom traditionele wegen soms niet werken. Dit leidde mij naar Jens, waar ik mijn situatie kon uitleggen en op zoek ging naar financiering, gesteund door het vertrouwen dat alles goed geregeld was. Dit gaf me een sterk verhaal voor potentiële financiers, met Jens’ website als extra vertrouwensbron. Het zoeken naar investeerders op Marktplaats raad ik af; mijn ervaring was teleurstellend. De beste optie lijkt het vinden van financiers binnen je eigen netwerk, hoewel dit voor mij niet succesvol was. Vervolgens vond ik Facebook-groepen met investeerders erg nuttig. Mensen zijn daar actiever en authentieker. Mijn openhartige verhaal en aantrekkelijke rente-aanbod leidden tot veel reacties en uiteindelijk tot een redder in nood. Mijn doorzettingsvermogen en een beetje geluk speelden een rol, maar mijn actieve zoektocht naar een investeerder was cruciaal. Er zijn velen die willen investeren in onroerend goed, maar het vinden van een ingang kan lastig zijn. Voor mij was Facebook die succesvolle ingang. Mijn advies is dan ook om te blijven zoeken naar manieren om binnen te komen in de investeringswereld, en geef nooit op.”

Jens maakt hypotheekaanvragen persoonlijker en prettiger, een aanpak die iedereen verdient!

Hoe gaat het nu met je?

Ik herinner me hoe moeilijk het was na die teleurstellende afspraak in Den Haag, een periode waarin ik me echt neerslachtig voelde. Gisteren waren we toevallig terug in datzelfde restaurant. Dat moment gebruikten we om terug te blikken op die zware tijd en hoe diep we toen zaten. Maar nu is alles anders. We hebben ons huis gevonden, we zijn al ver met de verbouwing, en het voelt zo goed om te zien hoe ver we zijn gekomen. Het was een echt bijzonder moment, een reflectie op onze reis en de veranderingen die we hebben doorgemaakt.