Team

Dit bevlogen team maakt Jens. Het is onze gezamenlijke missie om onderlinge hypotheken tot een volwaardig alternatief te maken. Wij geloven in verandering en wij organiseren ons anders dan de meeste bedrijven. Niemand werkt bij Jens, iedereen werkt aan Jens. Wij geloven in ondernemerschap en autonomie. We vertrouwen elkaar en elkaars expertise. Dit stelt ons in staat om snel en effectief te werken. Vertrouwen is de basis van ons bedrijf, en vertrouwen in elkaar maakt ons bedrijf.

Foto van Bas de Bruin, co-founder van Jens.nl

Bas de Bruin

Co-founder / Propositie en service

Bas is de spin in het web van Jens. Hij werkt al jaren als propositieontwikkelaar. Zo bouwde hij aan startups, en nieuwe diensten voor grote bedrijven. Maar op niets is hij zo trots als op Jens.nl. Waarom? Bas is altijd gefascineerd geweest door vernieuwing en verandering. Waarom werken systemen op een bepaalde manier? Kan dat anders? Beter? Die nieuwsgierigheid ligt aan de basis van Jens. Wat hebben mensen nodig om de reflex om voor een hypotheek naar een bank te lopen los te laten? En waarom kunnen zoveel mensen met voldoende draagkracht geen woning kopen als gevolg van dit systeem? Dit soort vragen hebben Bas gemotiveerd om met Jens aan een concreet alternatief te werken. Bas houdt van aanpakken en realisme. Als je Jens belt kan het zomaar zijn dat je hem aan de lijn krijgt. Want om Jens steeds te verbeteren zijn de ervaringen van onze klanten leidend. En Bas wil die ervaringen uit de eerste hand meekrijgen, door elke dag bezig te zijn met klanten die de oplossingen van Jens gebruiken. Bas heeft de eerste 10 jaren van zijn carrière in de financiële wereld gewerkt, waarvan 5 jaar als adviseur. Bij Jens combineert hij die ervaring met zijn latere ervaring als regisseur van vernieuwing.

Connect op LinkedIn

Hypotheken tussen mensen werken alleen als relatie en geld nooit door elkaar gaan lopen. Dat probleem lost Jens op.

~ Bas de Bruin – Co-founder van Jens

Martin Schuurman

Co-founder / Strategie
Martin onderneemt sinds 2000. Hij wil actief bijdragen aan een houdbare samenleving met een gezonde economie. Een economie die niet groei op één zet, maar de ontwikkeling van mens en natuur. Martin wil zijn impact maximaliseren, binnen het kleine Nederland als voorbeeld voor de rest van de wereld. Hij draagt  concreet en actiegericht bij aan een samenleving die niet draait om grote bedrijven en welvaart, maar om mensen en welzijn.
Martins nieuwsgierigheid komt voort uit de sterke overtuiging dat het beter kan. Hij wil merkbaar bijdragen aan een wereld die eenvoudiger en beter in elkaar zit en slimmer is georganiseerd. Daar ligt ook zijn enthousiasme voor Jens. De hypotheekmarkt kan beter, en wat beter kan, dat moet ook beter. Dat is zijn diepe overtuiging.

Connect op LinkedIn

Foto van Martin Schuurman, co-founder van Jens

Mijn ondernemerschap draait om het versterken van mensen en hun welzijn.

~ Martin Schuurman – Co-founder van Jens

Foto van Eric Hoepelman - Lead Legal bij Jens

Leontine van Roosmalen

Operatie en advies

Leontine is een zeer ervaren financieel adviseur. Er bestaan op dat vlak weinig diploma’s die zij niet heeft behaald. Haar mooiste? Die van geregistreerd Financial Life Planner. Misschien wel de zwaarste kwalificatie die je als financieel advies professional kunt behalen. Maar het gaat bij Leontine niet om papieren, maar om mensen. Want financiële keuzes en levensgeluk zijn vaak nauw verweven. En alleen als je mensen ziet en hoort, kom je tot verstandige adviezen. Juist daar ligt de kracht van Leontine, en de match met Jens. Bij Jens gaan we tot de grens, en daarover om onze klanten te helpen en met beleid woondromen waar te maken. 

Bij Financial Life Planning hoort ook het bewustzijn dat je naast een toekomst ook in het heden leeft. En daarom woont Leontine een deel van het jaar in Oostenrijk, om haar passie voor de bergen en buitenlucht te beleven. Niet wachten tot je pensioen, maar nu doen. In ons team werkt Leontine aan het helpen van klanten, het begeleiden van aanvragen en het bieden van top-service aan klanten die al voor ons kozen.

Connect op LinkedIn

Meta Nugteren

Financien

Een gezond bedrijf vol ondernemende energie kan niet zonder gedegen financieel beleid en een goede boekhouding. De essentie van Jens is het perfect opzetten en beheren van alternatieve hypotheken. Dankzij Meta voldoet ons huishoudboekje aan dezelfde standaarden. Meta is nuchter (zoals de naam doet vermoeden) en down to earth. Juist daarom is ze belangrijk voor ons succes. Niet lullen maar poetsen op z’n Rotterdams. Daar houden we van. Meta heeft veel ondernemende energie en heeft zelf ondernomen. Dat maakt het makkelijk schakelen, want ze begrijpt niet alleen getallen, ze weet ook hoe je een bedrijf voert. Haar voorliefde voor innovatieve scale-ups als Jens maakt dat de liefde van twee kanten komt. Met hart voor de zaak en het oog op de portemonnee deelt Meta onze missie om met Jens bij te dragen aan de autonomie van gewone mensen en het herstel van balans in de economie.

Connect op LinkedIn

Foto van Meta Nugteren die het financieel beleid bepaalt
Foto van Eric Hoepelman - Lead Legal bij Jens

Eric Hoepelman

Legal

Eric is fiscaal jurist en “legal lead” bij Jens. Hij is hoofdauteur van de unieke Jens aktes. Eric is een autoriteit in de financiële wereld. Hij publiceert vakliteratuur, compendia en doceert aan financieel adviseurs. De kracht van Eric is om ingewikkelde zaken helder te verwoorden of uit te leggen. Eric kan dat op een manier die begripvol en concreet is. Dat maak Eric tot een geweldige collega en adviseur voor klanten. Want hij hielp al veel Jens klanten die met complexe vraagstukken of uitdagende fiscale kwesties zaten. Klanten die in het reguliere systeem vastliepen hielp hij stap-voor-stap naar een oplossing. Want opgeven komt in zijn woordenboek niet voor. Eric is een aanpakker en een doorpakker die opkomt voor zijn cliënten en een diepe en sterke betrokkenheid toont.

Connect op LinkedIn

Bram Linssen

Software development

Bram is impact developer. Hij leidt de software ontwikkeling bij Jens. Essentieel want onze belangrijkste waarde leveren we met ons eenvoudige aanvraagproces en onze beheer portal Dashboard. Bram heeft een groot deel van de wereld gezien en juist die ervaringen hebben hem gemotiveerd om zijn tijd te lenen aan bedrijven die van positieve invloed zijn. Zo werkte hij eerder vooral voor NGO’s in de groene sector. Hij zet zich in voor Jens omdat wij de drempel verlagen voor mensen om zich vrij te maken van een selecte groep financiële instituties. De kracht van Bram is dat hij niet alleen code snapt maar ook begrijpt wat de waarde van een oplossing voor klanten is. En hoe normale gebruikers omgaan met software. Die eigenschappen maken het werken met Bram snel en fijn. In zijn vrije tijd is Bram in de bergen te vinden. Om zelf te klimmen of dat over te brengen op anderen als instructeur.

Connect op LinkedIn

Foto van Bram, hij is lead software developer bij Jens

Jens zet mensen in hun kracht om zelf financiële afspraken te maken zonder verplicht te zijn gebruik te maken van een selecte groep financiële instituties.

~ Bram Linssen – Lead Developer

Foto van Eric Hoepelman - Lead Legal bij Jens

Michel Uijen

Technology

Vind je deze website mooi? Dan vind je het werk van Michel mooi. Michel is het brein achter onze informatie-technologie. Hij sluit perfect aan bij Jens omdat wij technologie inzetten als middel, niet als doel op zich. Michel is opgeleid als grafisch vormgever en snapt daarom niet alleen hoe je technologie maakt, maar ook hoe je die er prettig uit laat zien, en makkelijk bruikbaar maakt. Michel is geen volger. Als iedereen linksaf slaat vraagt hij zich af waarom, zonder direct te volgen. Zulke autonome denkers hebben we graag in ons team. Juist omdat Jens, net als Michel, niet achter de massa aanrent. Michel is geduldig en perfectionistisch. Ook daarin is Michel een echte Jenser want wij gaan voor een 9+ in alles wat we doen. Michel is trots om aan Jens te werken omdat hij wars is van bureaucratie. Met Jens levert hij zijn bijdrage aan een andere manier van woningfinancieren die pragmatisch en fair is.  

Connect op LinkedIn

Als iedereen linksaf slaat maakt dat mij nieuwsgierig wat er aan de rechterkant te vinden is.

~ Michel Uijen – Technology Lead

Dick de Zwart

Marketing & Community

Dick is onze expert op het gebied van de dialoog. Als marketeer en merkenman werkte hij jarenlang voor adviesbureaus. Mensen met merken verbinden, dat is de missie van Dick. Een kloppend merkverhaal, soepele socials en persoonlijke verhalen; Dick doet er alles aan om de dialoog op gang te brengen. En te houden. Op een eerlijke, oprechte en lichtvoetige manier. Eerlijk en oprecht is Dick ook als trainer en coach, als hij helpt om mensen en teams het beste uit zichzelf te laten halen. Ook die kant van zijn werkleven geeft Dick veel energie.
Is de  energie en inspiratie even op? Dan hervindt Dick die op het strand en in de zee. Zwemmend, rennend, surfend of in een kayak; de wind en de ruimte aan de kust is zijn fijnste relax-plek
Dick zet zich in om Jens wereldberoemd te maken onder iedereen die zoekt naar alternatieve vormen van de klassieke hypotheek. Dat doet hij omdat hij het oneerlijk vindt dat veel mensen niet door een bank geholpen kunnen worden. En ook omdat Dick het sociaal duurzame karakter van Jens onderschrijft. Maar ook omdat hij het fijn samenwerken vindt met het team van bevlogen en toegewijde mensen

Connect op LinkedIn

Dick de Zwart leid de marketing en community-building bij Jens.
Foto van Hugo, hij is design lead bij Jens

Hugo Noorlander

Design

Hugo is verantwoordelijk voor het design bij Jens. De huisstijl, website en portals; ze zijn allen ontworpen door hem. Het credo van Hugo is ‘less is more’. Geen kerstbomen, geen overdaad. Opgeruimd en functioneel, maar met gevoel. De design-overtuiging van Hugo is dat doelen makkelijk bereikt moeten kunnen worden. Hij vindt dat je als gebruiker makkelijk en snel moet zien wat de bedoeling is en tot welke uitkomst dat leidt. Je ziet die principes terug in Jens Aanvraag Dashboard en de beheerportal Jens Dashboard. Het talent om design (het moet mooi zijn) te combineren met functie (het moet werken) vind je zelden terug in één professional. Hugo heeft dat wel, en dat maakt het samenwerken met hem fijn en snel. Ook prettig: Hugo is pragmatisch en realistisch. Kan iets beter? Dan mag je dat zeggen en wordt het opgepakt. Precies wat we bij Jens belangrijk vinden.

Connect op LinkedIn