Hypotheekvormen

Ontdek de Jens hypotheek die bij jou past.

Jens Familiehypotheek

 • Hypotheek financieren bij vrienden en familie
 • Professionele aktes en advies
 • Optioneel zorgeloos geadministreerd

Vanaf

€ 495

OF

Jens Netwerkhypotheek

 • Jouw hypotheek gefinancierd bij Nederlandse particulieren
 • Een hypotheek die uitgaat van wat wel mogelijk is.
 • Professioneel begeleid en beheerd door Jens.

Vanaf

€ 3.300

Ontdek de mogelijkheden

Orienteren, aanvragen of een persoonlijk gesprek.

Keuzehulp

 • Online situatie-check
 • Kosteloos en vrijblijvend
 • Helder advies in 2 minuten

Plan belafspraak

 • Aandacht voor jouw vragen
 • Kosteloos en vrijblijvend
 • Ontdek welke Jens Hypotheek bij jou past

Aanvraag starten

 • Stap-voor-stap aanvragen
 • Professioneel begeleid
 • Een hypotheek die past bij jouw situatie

Dit zeggen onze klanten

10

Mijn doel was om in een bosrijke omgeving dicht bij het vliegveld te wonen vanwege mijn vliegopleiding. Banken wilden een recreatiewoning niet financieren, dus koos ik voor Jens. Dankzij de Jens Netwerkhypotheek en efficiënte communicatie via WhatsApp kon ik mijn woonwens snel en soepel realiseren. De ondersteuning van Jens was heel fijn.

Bas

Lener - Jens Netwerkhypotheek

1
10

Ik vond mijn droomhuis tussen Utrecht en Amsterdam, maar de bank wilde mij niet helpen door een kleine en oude BKR-notering. Ik heb geen rijke familie of vrienden, maar met de hulp van Jens heb ik zelf financiers gevonden voor mijn hypotheek. Zo kwam mijn droom om samen met mijn partner in een fijn huis te gaan wonen uit.

Stéphan

Lener - Jens Familiehypotheek

1
9

Marijke en Gerard werken jaren hard aan een collectief nieuwbouwproject. Het is hun droom om hun aanstaande pensioen daar te gaan genieten. Maar net als alles rond lijkt, trekt de bank zich met veel kabaal terug. Een deceptie dreigt tot ze via via Jens op het spoor komen. Samen met Jens mobiliseren ze de financiers om hun pensioendroom te redden.

Marijke en Gerard

Leners- Jens Netwerkhypotheek

1
10

Ondernemer Niels en zijn vrouw Jelske kochten een opknap huis in Utrecht. De bank liet hen maandenlang documenten en bewijzen aanleveren, voordat de hypotheek rond kwam. Toen de verbouwing duurder uitviel, bleek dat de gegevens uit de eerste aanvraag niet meer geldig waren. Alles opnieuw dus. Een bevriende ondernemer bood uitkomst.

Niels en Jelske

Lener- Jens Familiehypotheek

1
9

Ik heb lange tijd in een grote stad gewoond. Met mijn gezin wilde ik graag in een groene en rustigere omgeving gaan wonen. Ik ben ondernemer en bij de bank vond ik geen passende oplossing. Een goede kennis van me bood uitkomst. Toen hij Jens vond was ik al snel enthousiast. Onze bedoeling om de hypotheek goed vast te leggen vonden we bij Jens.

Daan

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Onze zoon wilde een huis dat al binnen de familie zat kopen. Wij wilden hem helpen maar de situatie was uitdagend. We vonden Jens toen we op het punt van opgeven stonden, omdat de situatie te complex was en verschillende experts vastliepen en ons niet langer konden helpen. Dankzij Jens hebben we deze patstelling doorbroken.

Vydia en Hassan

Financier - Jens Familiehypotheek

1
9

Mijn partner en ik wilden ons droomhuis kopen. Bij de bank liepen we als starter vast. Jens heeft ons geholpen met onze financiering binnen de familie. Ik ben met name blij over de bereikbaarheid en snelheid waarmee we geholpen zijn. Als starter was ik niet thuis in hypotheken en dankzij Jens heb ik met vertrouwen gefinancierd in eigen kring.

Tessa

Lener - Jens Familiehypotheek

10

Toen mijn neven vastliepen in het vinden van een betaalbare woning, ben ik te hulp gekomen. Een zelfbewoningsplicht en de hoge overdrachtsbelasting hielden mij tegen om een pand te kopen en aan hen te verhuren. Via Jens vond ik de professionele begeleiding en expertise om mijn neven in staat te stellen de woning zelf te kopen.

Geert Jan

Financier - Jens Familiehypotheek

4
5

Vragen

en heldere antwoorden.

Kan ik mijn hele hypotheek via Jens financieren?

Bij de Jens Familiehypotheek vind je zelf de financiers. Dat kan bij 1 persoon zijn maar ook bij meerdere. Sommige klanten bij Jens hebben wel 10 financiers uit hun eigen netwerk verbonden in de hypotheek. Geen probleem, want Jens organiseert de hypotheek voor je. Zo behoud je altijd het overzicht, ook bij meerdere financiers. Omdat je een familiehypotheek volledig in eigen kring organiseert, is er geen maximum aan het leenbedrag. De financiers uit jouw eigen omgeving bepalen zelf wat ze verantwoord vinden.

Met de Jens Netwerkhypotheek presenteert Jens jouw hypotheek aan Nederlandse particuliere beleggers voor maximaal 80% van de hoofdsom. Je moet dus minimaal 20% van de hoofdsom in eigen kring financieren bij mensen die jou kennen en vertrouwen. Het vertrouwen van mensen die je persoonlijk kennen, vormt de basis voor financiers via Jens die je niet persoonlijk kennen.

Kan ik een Jens Hypotheek combineren met een bankhypotheek?

Ja dat is mogelijk. Wij noemen dat een “stapelhypotheek”. Je kunt een bankhypotheek alleen combineren met de Jens Familiehypotheek. Je leent dan dus een deel van de hypotheek bij vrienden of familie en een deel bij de bank. Essentieel hierbij is dat de bank je altijd toetst alsof je de hele hypotheek bij de bank leent.

Voorbeeld

Jan bekijkt zijn hypotheekmogelijkheden bij de bank. De bank geeft aan dat hij maximaal 420.000 euro mag lenen. Jan wilde eigenlijk een huis kopen van 500.000 euro. Geen probleem denkt Jan: “ik leen 420.000 euro van de bank, en 80.000 euro bij mijn vader”. 

Uitleg voorbeeld

Helaas gaat deze vlieger niet op voor Jan. De bank beoordeelt de hypotheek alsof de volledige 500.000 euro bij hen wordt geleend. Dat Jan vervolgens een deel bij zijn vader financiert doet hierbij niet terzake. De bank zal de hypotheek van 420.000 euro dus niet accepteren omdat Jan volgens de normen een te hoge hypotheek totale hypotheek zal krijgen.

Is Jens een bank of hypotheekverstrekker?

Nee. Jens is geen bank en ook geen hypotheekverstrekker. Bij alle oplossingen van Jens leent de financier direct het geld uit aan de lener.

Wat is een 'familiehypotheek' of 'onderlinge hypotheek' eigenlijk?

De familiehypotheek is de categorienaam voor hypotheken tussen mensen, waarbij het geld niet wordt uitgeleend door een professioneel bedrijf (zoals een bank). De term “familiehypotheek” geeft richting aan wat het is, maar is eigenlijk verkeerd. Je hoeft namelijk geen familie te zijn. Of je nu vrienden, zakenpartners, familie of kennissen bent: Als je samen een hypotheek opzet heet dat een familiehypotheek.

Een “onderlinge hypotheek” is een term die Jens jaren geleden heeft bedacht om uit te drukken dat hypotheken los van de familieband tussen mensen kan bestaan. Inmiddels heeft Jens die naam gegeven aan onze oplossing om particuliere beleggers en leners met elkaar te verbinden.