Kosten voor financiers

Overzichtelijk per oplossing

Jens Familiehypotheek Basic
Jens Familiehypotheek Premium
Jens Netwerkhypotheek
€ 0

€ 60

per jaar

0,25% tot 0,50%

per jaar

Stap-voor-stap afsluiten
Stap-voor-stap afsluiten
Stap-voor-stap afsluiten
Stap-voor-stap afsluiten
Ontzorgde administratie
Ontzorgde administratie
Ontzorgde administratie
Ontzorgde administratie
Actief beheer door Jens
Actief beheer door Jens
Actief beheer door Jens
Actief beheer door Jens

239

per uur

Optioneel: Advies van geselecteerde fiscaal juristen bij complexe situaties

Sommige vragen zijn echt uitdagend. Fiscaliteiten, generatie-planning, schenkconstructies of specifieke juridische situaties die weinig voorkomen. Laat je desgewenst bijstaan door onze top juristen.

149

per uur

Optioneel: Advies van ervaren financieel adviseurs

Niet iedereen is thuis in de wereld van hypotheken en vermogen. Past een alternatieve hypotheek in jouw vermogensplan? Laat je desgewenst adviseren door geselecteerde financieel adviseurs. Zo maak je geïnformeerde keuzes. 

Vragen

en heldere antwoorden.

Wat zijn de kosten van Jens voor de financier?

Als je financier wordt in een alternatieve hypotheek betaal je aan Jens administratiekosten. Je betaalt deze kosten middels een automatische incasso. Je geeft daarom tijdens je aanmelding een incasso-machtiging af. Jens doet dit met een e-mandate: een elektronische machtiging die in luttele seconden ingesteld kan worden. 

Als financier in een Jens Familiehypotheek Basic betaal je geen administratiekosten, omdat je in die dienst de administratie zelf voert met de lener. 

Als financier in een Jens Familiehypotheek Premium betaal je jaarlijks  € 60,- inclusief btw. Dit bedrag betaalt elke financier in een Jens Familiehypotheek Premium.

Als financier in de Jens Netwerkhypotheek betaal je jaarlijks een percentuele vergoeding aan Jens, die per financiering verschilt. De kosten worden altijd duidelijk aangegeven in de financieringskans en in je aanmelding als financier. De kosten variëren tussen 0,25% en 0,50% van de investering die je doet. De financiers uit eigen kring (familie en vrienden) die tegen een hoger risico kunnen meedoen in een Jens Netwerkhypotheek betalen het vaste en lage ‘familiehypotheek tarief’ van € 60,- incl. btw per jaar. 

Als financier betaal je geen afsluitkosten. Er zijn geen andere of bijkomende kosten.

Hoe ontvang ik de maandelijkse betaling van de lener?

Bij de Jens Netwerkhypotheek betaalt de lener via Jens. De lener betaalt maandelijks zijn termijn en Jens verdeelt dit automatisch correct over de investeerders in de hypotheek. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van een veilige Stichting Derdengelden. De betaaladministratie werkt volautomatisch. Leners worden geattendeerd op de betaling, en herinnerd als een betaling wordt gemist. In geval van een betaalachterstand handelt Jens alles af.

Bij de Jens Familiehypotheek Premium mag de lener kiezen voor betalen via Jens of direct betalen. Bij direct betalen plant de lener de maandelijkse betaling in zodat deze als vanzelf wordt betaalt. Jens biedt alle grip en overzicht op Jens Dashboard waar alle betalingen worden getoond inclusief vervaldag. Zo hebben lener en financier overzicht. Als wordt gekozen voor automatisch betalen via Jens, dan betaalt de lener maandelijks een bedrag aan Jens dat automatisch wordt verdeeld onder de financiers. In dat geval werkt de volledige betaaladministratie automatisch, inclusief het bijhouden van de juiste betaling en het opmerken van betaalachterstanden.

Bij de Jens Familiehypotheek Basic, voert Jens geen administratie. Er is dan dus ook geen sprake van een betaalschema of de mogelijkheid om de betalingen via Jens af te handelen.

Wat zijn de kosten van Jens voor de lener?

De lener betaalt op twee manieren voor de diensten van Jens. De afsluitkosten betaalt de lener voor het opzetten van de financiering. De lener betaalt afhankelijk van de gekozen oplossing daarna een jaarlijks bedrag voor het beheer van de hypotheek. De actuele kosten voor leners bekijk je hier.

Zijn de prijzen van Jens inclusief btw of exclusief btw

Alle prijzen op jens.nl zijn inclusief btw.

Hoe hoog zijn de notariskosten?

Jens speelt geen rol in het kiezen van de notaris en verdient hier niet aan. De lener kiest dus zelf een notaris, of krijgt die toegewezen. Bijvoorbeeld in nieuwbouwprojecten mag de koper vaak niet zelf de notaris kiezen, maar is er een projectnotaris aangewezen. Hoe de notaris ook gekozen wordt: Tijdens het aanvraagproces geeft de lener aan bij welke notaris de hypotheek zal passeren. Als de lener zelf geen notaris kan of wil zoeken, kan Jens verwijzen naar een notaris. Als de hypotheek onderhands wordt verstrekt (dus zonder akte van hypotheek) wordt er geen akte van hypotheek opgemaakt door een notaris. Bij een aankoop woning resteert dan dus alleen de akte van levering (overschrijven van de woning).

Onze ervaring is dat de kosten voor een akte van levering + akte van hypotheek (bij gelijktijdige afname) rond de 1300 euro liggen. Dit zijn voor de helderheid kosten die de lener betaalt, niet de financier.

 

Ontdek de mogelijkheden

Online of persoonlijk

Keuzehulp

  • Online situatie-check
  • Helder advies in 2 minuten
  • Vrijblijvend en kosteloos

Kom in gesprek

  • Ontdek wat Jens voor je kan betekenen
  • Alle ruimte voor vragen en advies
  • Vrijblijvend en kosteloos