Kosten voor financiers

Overzichtelijk per oplossing

Jens Familiehypotheek Basic
Jens Familiehypotheek Premium
Jens Netwerkhypotheek
€ 0

€ 60

per jaar

0,25% tot 0,50%

per jaar

Stap-voor-stap afsluiten
Stap-voor-stap afsluiten
Stap-voor-stap afsluiten
Stap-voor-stap afsluiten
Ontzorgde administratie
Ontzorgde administratie
Ontzorgde administratie
Ontzorgde administratie
Actief beheer door Jens
Actief beheer door Jens
Actief beheer door Jens
Actief beheer door Jens

239

per uur

Optioneel: Advies van geselecteerde fiscaal juristen bij complexe situaties

Sommige vragen zijn echt uitdagend. Fiscaliteiten, generatie-planning, schenkconstructies of specifieke juridische situaties die weinig voorkomen. Laat je desgewenst bijstaan door onze top juristen.

149

per uur

Optioneel: Advies van ervaren financieel adviseurs

Niet iedereen is thuis in de wereld van hypotheken en vermogen. Past een alternatieve hypotheek in jouw vermogensplan? Laat je desgewenst adviseren door geselecteerde financieel adviseurs. Zo maak je geïnformeerde keuzes. 

Ontdek de mogelijkheden

Online of persoonlijk

Keuzehulp

  • Online situatie-check
  • Helder advies in 2 minuten
  • Vrijblijvend en kosteloos

Kom in gesprek

  • Ontdek wat Jens voor je kan betekenen
  • Alle ruimte voor vragen en advies
  • Vrijblijvend en kosteloos

Vragen

en heldere antwoorden.

Wat zijn de kosten van Jens voor de financier?

Als financier in een Jens Familiehypotheek Premium betaal je jaarlijks  € 60,- inclusief btw. Dit bedrag betaalt elke financier in een Jens Familiehypotheek Premium.

Als financier in de Jens Netwerkhypotheek betaal je jaarlijks 0,25% van de hoofdsom. Investeer je bijvoorbeeld € 100.000,- in een hypotheek? Dan zijn de jaarlijkse kosten aan Jens voor het opzetten en beheren van je investering € 250,- inclusief btw.

De Jens Familiehypotheek Basic kent geen kosten voor de financier.

Als financier betaal je geen afsluitkosten. Er zijn geen andere of bijkomende kosten.

Wat zijn de kosten van Jens voor de lener?

De lener betaalt op twee manieren voor de diensten van Jens. De afsluitkosten betaalt de lener voor het opzetten van de financiering. Jens stelt voor dit bedrag het volledig verzorgde afsluitproces ter beschikking maar belangrijker: onze unieke eigen aktes die zorgen dat geld en relatie nooit door elkaar gaan lopen. Ook is Jens beschikbaar om mee te denken. De lener betaalt afhankelijk van de gekozen oplossing daarna een jaarlijks bedrag voor het beheer van de hypotheek.

Zijn de prijzen van Jens inclusief btw of exclusief btw

Alle prijzen op jens.nl zijn inclusief btw.

Hoe hoog zijn de notariskosten?

Jens speelt geen rol in het kiezen van de notaris en verdient hier niet aan. De lener kiest dus zelf een notaris, of krijgt die toegewezen. Bijvoorbeeld in nieuwbouwprojecten mag de koper vaak niet zelf de notaris kiezen, maar is er een projectnotaris aangewezen. Hoe de notaris ook gekozen wordt: Tijdens het aanvraagproces geeft de lener aan bij welke notaris de hypotheek zal passeren. Als de lener zelf geen notaris kan of wil zoeken, kan Jens verwijzen naar een notaris. Hiervoor rekent Jens beperkte kosten. Als de hypotheek onderhands wordt verstrekt (dus zonder akte van hypotheek) wordt er geen akte van hypotheek opgemaakt door een notaris. Bij een aankoop woning resteert dan dus alleen de akte van levering (overschrijven van de woning).

Onze ervaring is dat de kosten voor een akte van levering + akte van hypotheek (bij gelijktijdige afname) rond de 1300 euro liggen. Dit zijn voor de helderheid kosten die de lener betaalt, niet de financier.

Als je als financier niet aanwezig kunt zijn bij de notaris als de hypotheek wordt ingeschreven, dan kun je een volmacht afgeven. Je doet dit bij een notaris van je eigen keuze, op een moment van jouw keuze, voorafgaand aan het passeren van de hypotheek. Meestal kost dit enkele tientjes. In het aanvraagproces toont Jens ook aan de financier wie de behandelende notaris is.

Financiers en investeerders in de Jens Netwerkhypotheek hoeven geen volmacht af te geven. Ook hoeven zij niet aanwezig te zijn tijdens het passeren van de hypotheek.