Bas beoordeelt Jens met een

10

De ervaring van Bas

Mijn woonwens was om in een bosrijke omgeving dicht bij het vliegveld te wonen vanwege mijn vliegopleiding. Ik koos voor Jens omdat banken niet happig waren op het financieren van een recreatiewoning. Ik ontdekte Jens via een adviseur die me op Jens wees en koos voor de Jens Netwerkhypotheek om mijn woonwens te realiseren. Ondanks enkele uitdagingen vond ik het aanvraagproces eenvoudig en de communicatie via WhatsApp efficiënt. Ik adviseer anderen om in gesprek te gaan met Jens. De systemen van Jens werken heel eenvoudig en het gemak van het automatisch regelen van contracten vond ik fijn. Ik waardeer vooral hoe snel en soepel het netwerkhypotheekproces verliep, dat overtrof mijn verwachtingen.
Hoe beoordeel je de deskundigheid van Jens?
10
Hoe beoordeel je de snelheid waarmee je geholpen bent?
8
Hoe beoordeel je de service en klantvriendelijkheid?
10

Wat was je woonwens?

Ik wilde bij mijn dochter wonen die in het noorden van Nederland woont. Als bos specialist wilde ik heel graag in het bos wonen. Ik woon grotendeels in Frankrijk. Ik had via via van deze woning gehoord en wist dat hij misschien verkocht zou worden. Ook was de nabijheid van het vliegveld belangrijk vanwege mijn vliegopleiding.

Als specialist in bosbeheer wilde ik graag een huisje in het bos, om dichtbij mijn familie te kunnen zijn als ik in Nederland ben.

Het boshuisje dat Bas kocht met een hypoheek bij investeerders via Jens.

Wat was voor jou de reden om een alternatieve hypotheek te zoeken?

De woning is op dit moment een recreatiewoning. De plannen van de gemeente zijn om de onder andere deze woning een permanente woonbestemming te geven, maar nu is dat nog niet zo. Banken zijn niet zo happig op het financieren van een recreatiewoning. Daarnaast speelt mijn manier van leven en hoe ik mijn inkomen verdien een rol. Ik ben ondernemer en werk veel in het buitenland. Daarbij woon ik deels in het buitenland. Deze factoren samen maakten dat een normale bankhypotheek geen passende oplossing was. Qua cijfers investeer ik op dit moment in een vliegopleiding, waardoor mijn bedrijfsresultaten lager zijn. Dat effect is tijdelijk, maar bij een bank wordt niet verder gekeken dan de resultaten zoals ze zijn. 

Wat jullie doen verkoopt zichzelf simpelweg door te bestaan.

Hoe hebben jullie het aanvraagproces bij Jens ervaren?

Het aanvraagproces was simpel en eenvoudig. Ik liep vast op één punt, maar Jens was dan steeds goed bereikbaar om me weer op weg te helpen. Op een gegeven moment was ik wat data kwijt, maar dat kon ik snel herstellen. Vanuit de kant van Jens wordt er snel en duidelijk gecommuniceerd. Ik doe zelf veel via WhatsApp en Jens biedt support via Whatsapp. Dat vond ik dus erg prettig werken.

Je hebt investeerders gevonden via Jens. Hoe heb je het financieringsproces ervaren?

Het deel van de familiehypotheek was best moeizaam door het ophalen van meerdere kleine bedragen. Sommige mensen in mijn kring waren niet heel snel en je moet eerst alle financiers laten tekenen, wat tijd kost. Ik denk niet dat het sneller kan, maar sommige mensen vinden digitale handtekeningen zetten minder makkelijk. Het deel netwerkhypotheek (red. investeerders via Jens) ging echt heel snel, sneller dan ik had verwacht. Ook het tekenen door die investeerders verliep heel vlot. Binnen no time zat de hypotheek vol.

Het ophalen van de investering ging echt heel snel, veel sneller dan ik had verwacht.

Welke tips of adviezen kun jij geven aan mensen die een hypotheek met particuliere investeerders via Jens willen afsluiten?

Bel en ga een persoonlijk gesprek aan. Communiceer zodat je weet hoe en wat. De meeste mensen zijn waarschijnlijk al een tijd met dit idee bezig. Ga gewoon in gesprek. Het gedeelte waar ik tegenop zag, was het opstellen van heel veel contracten met verschillende financiers. Ik wist zeker dat ik zelf financiers zou gaan vinden als ik me druk zou maken, maar ik zag er niet naar uit om dat allemaal te moeten gaan regelen. Het is fantastisch dat Jens dat voor mij deed. Het feit dat Jens geautomatiseerd alle contracten opstelt, en dat het tekenen met een paar muisklikken gedaan kon worden vind ik een enorm pluspunt. Dat nam bij mij het deel weg wat ik het minst leuk vond.