je beste investering is je eigen huis

Ondernemer; financier vanuit je bv je privé-woning.

ondernemer: word je eigen bank

Belastingaftrek in privé, rendement voor je bv.

Vanuit de eigen bv kun je een hypotheek verstekken aan privé. Zo doe je iets nuttigs met je buffers of reserves en komt het rendement ten goede aan jezelf. Jens ontzorgt en zorgt dat jij geen omkijken hebt naar je hypotheek. Je hebt hetzelfde recht op hypotheekrente-aftrek als bij een bank.

1. waarom vanuit mijn bv mijn eigen woning financieren?

Omdat het fors financieel voordeel oplevert. Ondernemers in een bv reserveren vaak geld binnen hun bv. Bijvoorbeeld voor pensioen, voor toekomstige investeringen of om belasting te optimaliseren. Als je dat geld op de bank zet krijg je nauwelijks rendement. Je eigen hypotheek is een veilige manier om je reserves goed te laten renderen met maximaal belastingvoordeel in privé.

Volledige aftrek in privé

Uit de eigen bv een hypotheek uitlenen aan privé is toegestaan. Afhankelijk van je situatie kies je ervoor een lage, gangbare of juist hoge rente te rekenen. Die hypotheekrente is in privé vervolgens aftrekbaar, zoals de rente die je bij de bank betaalt. Hierin is geen enkel verschil.

2. rendement en risico

Het risico voor ondernemers die een hypotheek vanuit bv aan prive uitlenen nihil. Je leent namelijk (indirect) van jezelf.

Rente en rendement

Je mag de hypotheekrente zelf kiezen binnen de grenzen van een ‘zakelijke rente’. Jens berekent de maximale, minimale en adviesrente elke maand. Deze kun je gebruiken om de meest passende rente zelf te kiezen.
Bekijk hier de minimale- en maximale hypotheekrente
.

Kiezen voor een hoge rente

Als je voor een hoge hypotheekrente kiest heb je relatief hoge maandlasten in privé. Je betaalt dan meer rente aan je eigen bv. Zo vergroot je het vermogen van je bv. en maximaliseer je jouw hypotheekrenteaftrek in privé.

Kiezen voor een lage rente

De laagst toegestane hypotheekrente is fors lager dan het beste tarief van een bank. Door een lage rente te kiezen verlaag je jouw maandlasten in privé fors.

Kiezen voor de Jens Adviesrente

De Jens Adviesrente verdeelt de marge van de bank tussen lener en financier. Bij een hypotheek uit de eigen bv ben je in feite zowel lener als financier. Je kan ervoor kiezen om de Jens Advies Rente te kiezen en zo een gangbaar tarief voor een onderlinge hypotheek te gebruiken.

3. waarom kies ik als ondernemer voor Jens?

Als je vanuit je zaak aan privé leent wil je geen fouten maken. De Belastingdienst heeft extra interesse in dit soort constructies, en een fout kan op een boete komen te staan. Jens weet alles van degelijke onderlinge hypotheken en zorgt dat alles goed wordt geregeld.

Geen dure adviseurs nodig

Jens werkt voor een vast laag tarief. Zowel de opstartkosten als de administratiekosten zijn laag. Zet je jouw eigen accountant aan het werk om je onderlinge hypotheek te regelen lopen de kosten al snel hoog op. Ook notarissen zullen een onderlinge hypotheek meestal als maatwerk offreren. Met Jens bespaar je dus geld.

Tijd besparen

Het kost veel tijd en aandacht om je goed te verdiepen in de spelregels van wat officieel een familiehypotheek heet. Als je het leuk vindt om je in financiele en juridische zaken te verdiepen is dat geen probleem. Ben jij liever bezig met je onderneming dan is het prettig om een expert-partij als Jens in te schakelen. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt.

Degelijk van opzet

De Jens Onderlinge Hypotheek is degelijk opgezet. Aan alles is gedacht. Zo klopt jouw onderlinge hypotheek vanuit de eigen bv ook als er zich onverwachte situaties voordoen.

Flexibel en toekomstvast

Bij Jens heb je een hoge mate van flexibiliteit. Stop je ooit met ondernemen? Of wil er later een andere financier toetreden? Dan kan dat zonder tussenkomst (en kosten) van een notaris. Jens is toekomstvast.

rente en rendement voor ondernemers

laat je ondernemersvermogen voor je werken.

Uitleg bij de laagst toegestane rente.

De hypotheekrente bij een vrienden- en familiehypotheek moet zakelijk zijn van de belastingdienst. De belastingdienst staat een afwijking tot 25% toe. Daarbij wordt naar commerciële aanbieders van hypotheken gekeken. De afwijking van 25% geldt zowel naar boven als naar beneden. Jens baseert de laagste hypotheekrente op de hypotheekrente tarieven van de drie grootbanken en verlaagt de gemiddelde hypotheekrente van die aanbieders met een kwart. Zo ontstaat de (volgens ons) laagst fiscaal toegestane hypotheekrente. Jens adviseert zijn klanten met klem om onderlinge hypotheken niet af te sluiten met een lagere hypotheekrente, dan de aangegeven laagste hypotheekrente. Dit kan leiden tot problemen zoals het verlies van hypotheekrenteaftrek.

Wat zie ik in deze tabel?

De marktwaarde van de woning is de taxatiewaarde. Dat is dus de actuele waarde van de woning. Hoe meer het huis waard is ten opzichte van de financiering, hoe lager de rentevergoeding aan de financier hoort te zijn. De reden hiervan is dat de financier een lager risico loopt.

  • Je ziet vier kolommen. In elke kolom staat de minimale hypotheekrente die de fiscus toestaat
  • Je ziet vier rijen. Je ziet hierin veelvoorkomende rentevasteperiodes met de bijbehorende minimale hypotheekrente.

Meer weten?

Jens Wiki artikel over de wettelijke laagste hypotheekrente bij onderlinge hypotheken
Wat is een Jens Onderlinge Hypotheek?

Belangrijk

- Bij Jens kies je zelf jouw hypotheekrente. Deze informatie is bedoeld om je te helpen bij het kiezen van een hypotheekrente.
- Het is mogelijk dat de belastingdienst om bijzondere redenen een nog lagere hypotheekrente wel accepteert. Dit wijkt dan af van de norm, waardoor de kans op controle en vragen groot is. Je moet dan bijzondere redenen hebben waarom een lagere hypotheekrente op zijn plaats is, en het is niet gezegd dat de belastingdienst hiermee akkoord gaat. Wil je dus geen conflict met de fiscus is het verstandig om niet buiten de hier getoonde maximum en minimum hypotheekrente te gaan. Jens benadrukt dat je uiteindelijk zelf die keuze maakt, en Jens kan vooraf niet zeggen of een hypotheekrente boven de hier getoonde hypotheekrente geaccepteerd zal worden. Gelijktijdig wil Jens niet de indruk wekken dat een hypotheekrente boven de hier getoonde hoogste hypotheekrente altijd geweigerd zal worden. Ga je buiten de standaardregels, zorg dan in ieder geval dat je heel goed geïnformeerd bent, en je argumentatie klaar hebt.
- Voor deze gegevens kijkt Jens naar hypotheekrente tarieven zonder NHG of bijzondere kortingen.
- Hypotheekrente tarieven die alleen geldig zijn als er ook andere producten worden afgenomen worden buiten beschouwing gelaten (combinatieverkoop).
- Als een klant controle krijgt van de belastingdienst deelt Jens deze informatie, zodat ook als een klant vergeet zelf het bewijs vast te leggen deze voorhanden is. De informatie is overigens voor iedereen beschikbaar uit publieke bronnen.

  BIJ 70% MARKTWAARDE FINANCIERING BIJ 80% MARKTWAARDE FINANCIERING BIJ 90% MARKTWAARDE FINANCIERING BIJ 100% MARKTWAARDE FINANCIERING
1 jaar  

0,88%

 

1,01%

 

1,07%

 

1,16%

               
5 jaar  

0,92%

 

1,05%

 

1,11%

 

1,20%

               
10 jaar  

0,94%

 

1,06%

 

1,12%

 

1,21%

               
20 jaar  

1,24%

 

1,32%

 

1,41%

 

1,50%

 

Uitleg bij de hoogst toegestane rente

De hypotheekrente bij een vrienden- en familiehypotheek moet zakelijk zijn van de belastingdienst. De belastingdienst staat een afwijking tot 25% toe. Daarbij wordt naar commerciële aanbieders van hypotheken gekeken. De afwijking van 25% geldt zowel naar boven als naar beneden. Jens baseert de hoogste hypotheekrente op de rentetarieven van de drie grootbanken, en verhoogt die hypotheekrente met een kwart. Zo ontstaat de (volgens ons) hoogst fiscaal toegestane hypotheekrente. Jens adviseert zijn klanten met klem om onderlinge hypotheken niet af te sluiten met een hogere rente, dan de aangegeven hoogste hypotheekrente. Dit kan leiden tot problemen zoals het verlies van hypotheekrenteaftrek.

Wat zie ik in deze tabel?

De marktwaarde van de woning is de taxatiewaarde. Dat is dus de actuele waarde van de woning. Hoe meer het huis waard is ten opzichte van de financiering, hoe lager de rentevergoeding hoort te zijn. De reden hiervan is dat de financier een lager risico loopt.

  • Je ziet vier kolommen. In elke kolom staat de maximale hypotheekrente die de fiscus toestaat
  • Je ziet vier rijen. Je ziet hierin veelvoorkomende rentevasteperiodes met de bijbehorende maximale rentes.

Meer weten?

Wat is een Jens Onderlinge Hypotheek?

Belangrijk

- Bij Jens kies je zelf jouw hypotheekrente. Deze informatie is bedoeld om je te helpen bij het kiezen van een hypotheekrente.
- Het is mogelijk dat de belastingdienst om bijzondere redenen een nog hogere hypotheekrente wel accepteert. Dit wijkt dan af van de norm, waardoor de kans op controle en vragen groot is. Je moet dan bijzondere redenen hebben waarom een hogere hypotheekrente op zijn plaats is, en het is niet gezegd dat de belastingdienst hiermee akkoord gaat. Wil je dus geen conflict met de fiscus is het verstandig om niet buiten de hier getoonde maximum en minimum hypotheekrente te gaan. Jens benadrukt dat je uiteindelijk zelf die keuze maakt, en Jens kan vooraf niet zeggen of een hypotheekrente boven de hier getoonde hypotheekrente geaccepteerd zal worden. Gelijktijdig wil Jens niet de indruk wekken dat een hypotheekrente boven de hier getoonde hoogste hypotheekrente altijd geweigerd zal worden. Ga je buiten de standaardregels, zorg dan in ieder geval dat je heel goed geïnformeerd bent, en je argumentatie klaar hebt.
- Voor deze gegevens kijkt Jens naar hypotheekrente tarieven zonder NHG of bijzondere kortingen.
- Hypotheekrente tarieven die alleen geldig zijn als er ook andere producten worden afgenomen worden buiten beschouwing gelaten (combinatieverkoop).
- Als een klant controle krijgt van de belastingdienst deelt Jens deze informatie, zodat ook als een klant vergeet zelf het bewijs vast te leggen deze voorhanden is. De informatie is overigens voor iedereen beschikbaar uit publieke bronnen.

  TOT 70% MARKTWAARDE FINANCIERING 70-80% MARKTWAARDE FINANCIERING 80-90% MARKTWAARDE FINANCIERING  BIJ 100% MARKTWAARDE FINANCIERING
1 jaar  

1,47%

 

1,68%

 

1,79%

 

1,93%

               
5 jaar  

1,53%

 

1,74%

 

1,85%

 

2,00%

               
10 jaar  

1,57%

 

1,76%

 

1,87%

 

2,02%

               
20 jaar  

2,06%

 

2,20%

 

2,35%

 

2,49%

Uitleg bij spaarrente vergelijken

Het verstrekken van een onderlinge hypotheek levert je als financier een goed rendement op. Veel beter dan bij bankspaarrekeningen, en zonder de hoge risico's die vaak gepaard gaan met beleggen.

Wat zie ik in deze tabel?

  • Je ziet de Jens Adviesrente (als voorbeeld op basis van het financieren van 100% van de marktwaarde) in kolom A en de spaarrente tarieven van 3 banken in kolom B, C en D.
  • Je ziet vier rijen. In elke rij zie je welke rente jij als financier ontvangt bij die rentevaste-periode. Zowel bij Jens als bij een spaarproduct van de voorbeeld banken.

Meer weten?

Belangrijk

  • Bij Jens kiezen lener en financier zelf de rente en rentevastperiode, deze informatie is bedoeld om te laten zien wat het verschil in rendement kan zijn tussen sparen bij de bank en het financieren van een onderlinge hypotheek.
  • De peildatum van deze rentetabel is 07-10-2019.
  JENS ADVIES RENTE ING KNAB ABN AMRO
1 jaar  

1,44%

o.b.v. Jens Adviesrente 100% verstrekking

 

-0,50%

Oranje Spaarrekening € 100.000,- t/m € 250.000,-

 

0,02%

KNAB Deposito Sparen 1 tot 2 jaar

 

-0,50%

Direct Sparen vanaf € 150.000,-

               
5 jaar  

1,48%

o.b.v. Jens Adviesrente 100% verstrekking

 

-

geen product beschikbaar

 

0,08%

KNAB Deposito Sparen 4 tot 5 jaar

 

-

geen product beschikbaar

               
10 jaar  

1,50%

o.b.v. Jens Adviesrente 100% verstrekking

 

-

geen product beschikbaar

 

-

geen product beschikbaar

 

0,05%

Spaar Deposito 10 jaar vast

               
20 jaar  

1,82%

o.b.v. Jens Adviesrente 100% verstrekking

 

-

geen product beschikbaar

 

-

geen product beschikbaar

 

-

geen product beschikbaar

Toelichting op de getoonde voorbeeldrendementen

Dit overzicht is bedoeld om een gevoel te geven bij welk bedrag je als financier maandelijks ontvangt van jouw lener. Dit overzicht is op basis van een Annuïtaire Hypotheek, maar Jens ondersteunt ook andere hypotheekvormen.

Wat zie ik in deze tabel?

Je ziet een voorbeeld van de Jens Advies Hypotheekrente, het bedrag aan rente, de aflossing en de som (totaal) van rente en aflossing per maand. Je ziet deze informatie bij verschillende investeringsbedragen. De Jens Advies Hypotheekrente is gebaseerd op een schuld-marktwaardeverhouding van 90% of hoger bij een rentevaste periode van 10jaar. Je kunt de hypotheekrente-tabel bekijken om de Jens Advies Hypotheekrente te zien voor andere schuld-markwaardeverhoudingen en andere rentevaste periodes.

Meer weten?

Wat is een Jens Onderlinge Hypotheek?
Overzicht actuele rentes

Belangrijk

  • Bij Jens kiezen lener en financier zelf de rente en rentevaste periode, deze informatie is bedoeld om te laten welke bedragen je als financier per maand ongeveer mag verwachten.
  • De peildatum van de getoonde Jens Advies Hypotheekrente is 7-10-2019.
  JENS ADVIES RENTE RENTEBATEN PER MAAND AFLOSSING PER MAAND JE ONTVANGT PER MAAND
Financiering van € 25.000  

1,58%

 

€ 33

 

€ 54

 

€ 120

               
Financiering van € 50.000  

1,58%

 

€ 66

 

€ 109

 

€ 175

               
Financiering van € 100.000  

1,58%

 

€ 132

 

€ 217

 

€ 349

               
Financiering van € 300.000  

1,58%

 

€ 395

 

€ 652

 

€ 1.047

daarom kies je voor Jens

N

een goed rendement op je zakelijk vermogen met belastingaftrek in prive

N

jij focust op je onderneming en jens zorgt dat jouw hypotheek klopt

N

vaste lage kosten en ultiem gemak dankzij het specialisme van jens

PERSOONLIJK CONTACT

Plan vrijblijvend een informatiegesprek
Reserveren

WHATSAPP

Direct contact over je vraag
Start met Appen

E-MAIL

Snel een inhoudelijk antwoord
vraaghet@jens.nl

word onderdeel van de Jens community

aanvragen

Jouw betere hypotheek, met eerlijke voorwaarden en voordeel voor lener en financier start vandaag

 

Jouw betere hypotheek, met eerlijke voorwaarden en voordeel voor lener en financier start vandaag

 

 

WORD ONDERDEEL VAN DE
JENS COMMUNITY