wat is de Jens Onderlinge Hypotheek?

Een vrienden- en familiehypotheek tussen mensen, zonder bank.

dit is de Jens Onderlinge Hypotheek

Jens helpt jou een vrienden- en familiehypotheek te sluiten.

1. een hypotheek zónder de bank?

Ja, dat kan. De Jens Onderlinge Hypotheek is een hypotheek tussen mensen. De belastingdienst noemt het een familiehypotheek. Jens noemt het liever een onderlinge hypotheek omdat je geen familie van elkaar hoeft te zijn om een familiehypotheek aan te gaan.

Jens is een dienstverlener, geen bank

Jens is een dienstverlener die jou helpt en met je meedenkt. Jens heeft maar één doel: jou de service en het gemak bieden van een hypotheek bij de bank, zonder de bank. Jens verstrekt dus geen hypotheken maar helpt jou om een hypotheek in eigen kring goed te regelen. Van het begin tot de laatste aflossing.

Voordeel voor lener en financier

Het uitgangspunt van Jens is dat financier en lener het (hoge) rendement van de bank met elkaar delen. Zo heeft de financier een betere rente dan op de beste spaarrekening, en de lener een lagere rente dan bij de goedkoopste bankhypotheek. Zo wint iedereen.

2. voor wie is de Jens Onderlinge Hypotheek geschikt?

Jens is geschikt voor iedereen die een hypotheek nodig heeft. Je moet één of meer financiers kennen in je omgeving. Je kan tot wel 20 financiers samenbrengen in één hypotheek, en bent dus niet afhankelijk van een rijke suikeroom.

Onderlinge hypotheek voor zzp en ondernemer

Als ondernemer ben je vaak niet welkom bij de bank. En als je al welkom bent, stelt de bank vaak extra eisen en voorwaarden. Daarom is voor ondernemers een onderlinge hypotheek vaak echt een uitkomst. Want banken kijken onvoldoende naar jouw potentie of talent. Mensen in jouw directe omgeving weten wat ze aan je hebben.

» informatie voor zzp’er

Onderlinge hypotheek uit de eigen bv

Voor ondernemers met een bv (Directeur Groot Aandeelhouder of DGA) is de Jens Hypotheek extra aantrekkelijk. Zij kunnen zichzelf een hypotheek verstrekken vanuit de bv, tegen een hoge rente. Dat levert in privé extra belastingaftrek op, en een beter rendement op de reserves in de bv. En Jens zorgt dat alles goed geregeld wordt.

» informatie voor ondernemer

Onderlinge hypotheek en arbeidsongeschiktheid

Als je langdurig arbeidsongeschikt bent, staat de bank niet te trappelen om je een hypotheek te geven. Ook dan is een financier uit de eigen omgeving vaak de beste oplossing.

3. wat zijn de voordelen van een onderlinge hypotheek?

Een onderlinge hypotheek heeft veel voordelen, voor de lener en voor de financiers. En omdat Jens het voor je organiseert, wordt het goed geregeld.

Financieel voordeel

Jens helpt je om de rente te kiezen die past bij jouw situatie. Dat levert voordeel op. En de maandlasten kunnen bij een onderlinge hypotheek (veel) lager zijn dan bij de bank. Bovendien is ook het afsluiten van een onderlinge hypotheek goedkoper dan een bankhypotheek.

Zonder gedoe een hogere hypotheek

Omdat jouw financiers door de wetgever niet beperkt worden kun je een hogere hypotheek afsluiten dan bij de bank, ook boven 100% van de marktwaarde. Zo kun je de overdrachtsbelasting en de kosten van de makelaar en Jens gewoon meefinancieren, en de hypotheekrente blijft aftrekbaar. Zeker voor starters is dat vaak geen overbodige luxe.

Uitkomst bij verbouwingen of opknap-panden

Als je een opknap-pand bij de bank financiert heb je veel eigen geld nodig. Een bank wil maar 70% van de verbouwingskosten meefinancieren. Maar deze beperking speelt niet bij een onderlinge hypotheek. Je kunt de verbouwing dus volledig meefinancieren, en ook de rente is volledig aftrekbaar.

Geld blijft in eigen kring

Met een onderlinge hypotheek blijft het rendement in eigen kring en vloeit het niet weg naar een (groot)bank. We hebben de bank niet nodig om elkaar te helpen.

Geen omkijken naar je hypotheek

Jens zorgt dat jij hetzelfde gemak hebt als bij een bank. Je hebt dus geen omkijken naar je onderlinge hypotheek doordat je het met Jens regelt. Ook de belangen van lener en financier worden goed geregeld. Zo heeft iedereen duidelijkheid.

4. wat zijn de risico's?

Alle geldzaken leveren risico’s op. Je moet dus altijd goed nadenken over een (onderlinge) hypotheek, en jouw financier(s) volledig informeren. Jens helpt je daarbij, en doet er vervolgens alles aan om de risico’s zo klein mogelijk te maken.

Jens hypotheek altijd via gespecialiseerde notaris

Jens sluit elke onderlinge hypotheek af via één van de gespecialiseerde notarissen waar Jens mee samenwerkt. Zij zijn helemaal thuis in de werking van een onderlinge hypotheek. De hypotheek wordt officieel ingeschreven (in het kadaster).

Onderpand (recht van hypotheek)

De Jens Onderlinge Hypotheek geeft de financier een positie die te vergelijken is met die van de bank. Als de lener zijn verplichtingen niet nakomt heeft de financier het recht om de woning op te eisen en bijvoorbeeld te verkopen: een stok achter de deur bij de lener om netjes te betalen. In Nederland is het aantal gedwongen verkopen heel laag (executieverkopen), maar áls het gebeurt regelt Jens vanuit haar neutrale positie het verloop. Dit voorkomt ellende.

Standaard mediation via Jens

Jens komt in aktie als er problemen ontstaan, zoals een betalingsachterstand. In zo’n geval zorgt Jens dat alle financiers gelijk worden behandeld, en er actief gecommuniceerd wordt. Als er problemen ontstaan tussen de financier(s) en de lener volgt mediation als standaard onderdeel van de dienstverlening. Zo wordt meestal een oplossing gevonden.

5. is een onderlinge hypotheek niet ingewikkeld?

Bij een onderlinge hypotheek komt best wat kijken, maar Jens regelt de aktes, de notaris en de (fiscale) administratie tijdens de looptijd. Zonder dat je hier zelf een expert in hoeft te worden.

Jens levert kennis en kunde

Jens zorgt dat financier en lener alles professioneel regelen, en zet eerlijke afspraken op papier. Jens weet alles van onderlinge hypotheken (vrienden- en familiehypotheken) en biedt jou de expertise en ervaring die je nodig hebt om gemakkelijk en veilig een onderlinge hypotheek te sluiten.

Jens regelt de papierwinkel

Er komt aardig wat kijken bij een hypotheek, dat geldt ook als je onderling financiert. Jens maakt deze documenten voor je, jij levert alleen eenvoudige informatie aan.

6. hoe toekomstvast is een Jens Onderlinge Hypotheek?

De hypotheek van Jens is solide. Bij eens Jens hypotheek is er een duidelijke set spelregels die situaties nu, en in de toekomst regelt. Gelukkig worden de meeste hypotheken in Nederland zonder problemen betaald en uiteindelijk afgelost. Toch kan er tijdens de looptijd van alles gebeuren. Jens regelt elke gewone en bijzondere gebeurtenis. Zo weet iedere partij waar hij/zij aan toe is. Wel zo prettig.

Jens blijft ontzorgen

Na het afsluiten van je hypotheek moet je zorgen dat alles blijft kloppen, jarenlang. Ook dat neemt Jens je uit handen. Jens houdt samen met jou bij of alle financiers maandelijks hun aflossing en rente ontvangen, en verzorgt voor iedereen de fiscale jaaroverzichten. Zo heb je het comfort van een hypotheek bij de bank, met de voordelen van een onderlinge hypotheek.

Elke lening eenvoudig overdraagbaar

De Jens hypotheek is juridisch zo vormgegeven dat het eenvoudig mogelijk is om een een bestaande financier uit te laten stappen, en te vervangen door een nieuwe financier. Dankzij de slimme constructie van Jens is dit mogelijk zonder tussenkomst van een notaris.

Continuïteit bij overlijden financier

Als een financier komt te overlijden is het belangrijk dat de hypotheek ongestoord kan doorlopen. De spelregels van Jens scheppen op dat soort pijnlijke momenten gelukkig alle duidelijkheid. Als financier ben je beschermd, want het is niet de bedoeling dat jouw hypotheek in het geding komt. In de meeste gevallen nemen een- of meerdere erfgenamen de hypotheek over. Er treden dan dus nieuwe financiers toe. De hypotheek loopt altijd door volgens de bestaande afspraken.

Executieverkoop

Je hoopt niet dat het gebeurt, maar áls er ooit een executieverkoop nodig is zorgt Jens vanuit haar neutrale positie dat het hypotheekrecht netjes wordt afgewikkeld. Dit voorkomt gedoe tussen de lener en de financiers.

Jens bespaart tijd en geld

Bij een gewone hypotheek moet bij elke wijziging een bezoek worden gebracht aan de notaris. Dat kan door de jaren heen duizenden euro’s kosten. Met de Jens Onderlinge Hypotheek is dat dankzij de slimme opzet meestal niet nodig, en dat scheelt veel tijd en geld. Alle kosten voor het oprichten en onderhouden van jouw onderlinge hypotheek zijn inbegrepen in de prijs van Jens.

Zoek jij woningfinanciering?

Dit najaar lanceert Jens het platform om jouw hypotheek te financieren bij Nederlandse
Particuliere beleggers. Als jij in het najaar van 2022 een woning gaat kopen en
op zoek bent naar naar alternatieve financiering, dan zoeken we jou..

N

Meld je vrijblijvend aan als
pilot klant.

N

Flinke korting op de
afsluitkosten 

N
Jens is dé expert in alternatieve
hypotheken in Nederland. 

de dienstverlening van Jens

Jens regelt alles voor je, zo weet jij dat het goed geregeld wordt.

akte van hypotheek

Jens werkt met een eenvoudige hypotheekakte. Kort en krachtig. Zo verminderen we de hoeveelheid juridische taal.

akte van geldlening

In de akte van geldlening liggen de spelregels van de financiering vast. Bij Jens leest deze akte bijna als een goed boek. Zo kan iedereen het begrijpen.

Rente en aflossing

Jens berekent de maandbedragen van zowel rente als aflossing. Als je meer dan één financier hebt splitst Jens het uit.

Eenvoudig aanvragen

Je vult gegevens in en Jens zorgt dat jouw onderlinge hypotheek juridisch en fiscaal perfect geregeld wordt.

jens denkt met je mee

Chatten, whatsappen of even bellen. Jens is bereikbaar en beschikbaar om jouw aanvraag te begeleiden.

expert-advies op maat

Als je dat wilt kun je je via Jens bij je onderlinge hypotheek laten adviseren door een ervaren financieel planner. Je betaalt een aantrekkelijk vast tarief.

daarom kies je voor Jens

N

Eenvoudig aanvragen zonder het gedoe van de bank

N

Financieel voordeel voor huizenkoper en financier

N

een uitkomst voor ondernemers en starters op de woningmarkt

dit doet Jens als de hypotheek loopt

Jens houdt alles bij. Hetzelfde gemak als bij de bank, zonder bank.

monitoren betalingen

Als er te laat is betaald legt Jens dit vast. Jens zorgt dat alle financiers over dezelfde informatie beschikken.

hernieuwen rentevaste periode

Jens laat het weten wanneer je rentevastperiode verloopt. Je moet dan een nieuwe rente afspreken met je financier(s). Jens geeft ook een passend renteadvies.

jaaroverzicht belastingdienst

Jens stuurt de lener en de financier(s) elk jaar een overzicht van betaalde rente en aflossing. Zo doe je gemakkelijk en met vertrouwen belastingaangifte.

bemiddeling

Als er problemen ontstaan zorgt Jens dat de financier(s) goed geïnformeerd worden. Bij aanhoudende problemen biedt Jens bemiddeling aan door een professionele mediator.

verandering in situatie

Een hypotheek kan lang lopen en in die tijd kan er veel gebeuren. Jens staat lener en financier bij met raad en daad. En moet de hypotheek worden aangepast? Dan wordt dat in orde gemaakt.

nieuwe financier

De Jens hypotheek is flexibel. Als een nieuwe financier wil instappen of een bestaande zijn lening wil overdragen kan dat tegen lage kosten, zonder notarisbezoek.

PERSOONLIJK CONTACT

Plan vrijblijvend een informatiegesprek
Reserveren

WHATSAPP

Direct contact over je vraag
Start met Appen

E-MAIL

Snel een inhoudelijk antwoord
vraaghet@jens.nl

word onderdeel van de Jens community

aanvragen

Jouw betere hypotheek, met eerlijke voorwaarden en voordeel voor lener en financier start vandaag

 

Jouw betere hypotheek, met eerlijke voorwaarden en voordeel voor lener en financier start vandaag

 

 

WORD ONDERDEEL VAN DE
JENS COMMUNITY